"Învăţaţi să spuneţi nu în viaţă. Este cuvântul de aur, pe care cu toţii ar trebui să-l învăţăm. Avem multe zicale care spun asta.
Nu înseamnă că nu trebuie să fim buni, însă nu trebuie să facem bine cu forţa. Întotdeauna vei găsi pe cineva care îţi va întoarce înapoi binele. Osteneala se întoarce.
De cele mai multe ori, putem ajuta, dar trebuie să ajutăm cu moderaţie. Tot timpul să socotim cât putem ajuta.
Dacă te lauzi că ai făcut bine, mai bine nu-l mai face.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.
Lidia Fecioru: "Sunt oameni care trăiesc numai pentru ceilalţi şi uită de ei"
"Când nu mai ajuţi un om, se supără pe tine. Zice că ai ceva cu el. Dacă îi dai de pomană de luni până vineri şi nu îi dai şi sâmbăta, s-a dus toată pomana. S-a supărat.
Există situaţii când noi ajutăm din virtutea inerţiei. De obicei, facem asta pentru familie şi prietenii foarte apropiaţi. Sunt oameni care trăiesc numai pentru ceilalţi. Uită de ei în totalitate.
Aceşti oameni obosesc la un moment dat şi aşa ajung la terapeuţi. Un om când ajută, pune câte o bucăţică din sufletul lui. El pune o bucăţică din inima lui în acel ajutor.
Vorbeam noi odată despre inima perfectă. Unul avea o inimă frumoasă şi râdea de altul care avea o inimă cârpită. Îi zicea: Băi, asta-i inimă, mă? La care cel cu inima cârpită îi spunea: Da, e inimă. Eu fiecare bucăţică am dat-o altcuiva şi altcineva mi-a dat înapoi.
Trebuie să ne dozăm ajutorul. Putem să ajutăm la un început de drum sau la nevoie.
"Bărbaţii au un singur neajuns, nu ştiu să se mândrească cu soţiile lor"
"De exemplu, ajutăm de la început partenerul şi el apoi aşa se învaţă. Învaţă că tu poţi şi că trebuie să faci. Bărbaţii au un singur neajuns, nu ştiu să se mândrească cu soţiile lor.
Nu ştim să ne mândrim cu oamenii care ne ajută. Cu cei care ne întind o mână.
Nu trebuie să aşteptăm în schimb nimic. Nu trebuie să se aştepte înapoi.
Pe cel care te-a trădat cândva, să nu-l mai ajuţi.
Tineretul care are acum 30- 35 de ani are cumva o fundaţie de la părinţi. Aceştia sunt mai neînţelegători decât cei care îşi fac credite la bănci ca să-şi facă o casă.
Aceştia tineri nu ştiu cum este să o iei de la 0. Nu vor înţelege niciodată de ce nu li se dă. Rămân debusolaţi, pentru că nu ştiu cum să supravieţuiască.
La locul de muncă nici nu prea ar trebui să oferim ajutor pentru că 80% din persoane vor avea interes de a te trăda. E bine să ajuţi mai puţin. Cu cât taci mai mult, cu atât e mai bine.
Noi trebuie să fim buni creştini. Sunt foarte mulţi oameni care ajută foarte mult, şi nu îi ştie nimeni.
Să înţelegem asta- Ceri, te ajut. Nu ceri, nu te ajut!", a mai spus Lidia Fecioru.