Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională a României a fost sărbătorită în Cipru printr-o serie de evenimente, în perioada 1-3 decembrie 2022

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în Cipru printr-o serie de evenimente, în perioada 1-3 decembrie 2022

La 1 decembrie 2022, România a sărbătorit 104 ani de la Marea Unire, o zi istorică dedicată memoriei celor care au realizat unirea tuturor românilor într-un stat unic, independent și unit.

BeFunky-collage (18)
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2022   •   18:50

Ambasada României în Republica Cipru a marcat acest moment istoric printr-o serie de evenimente, în Nicosia și Paphos,  dedicate diasporei românești din Cipru, precum și poporului cipriot.

O delegație formată din Diana Baciuna, secretar de stat din Ministerul Culturii și reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț au efectuat o vizită oficială în Cipru cu această ocazie specială.

Pe 1 decembrie 2022, Ambasada României a găzduit o recepție și un concert de dansuri și cântece folclorice românești interpretate de Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte” din Neamț, pentru reprezentanții comunităților politice, diplomatice, academice și de afaceri din Cipru.  Evenimentul a avut loc la unul dintre primele teatre din Cipru.

De asemenea, pe 2 decembrie 2022, în parteneriat cu Comisarul Prezidențial pentru Diaspora și Afaceri Umanitare, Ambasada României a organiza un eveniment cultural bilateral cu spectacole tradiționale românești și cipriote. Acesta a constat în susținerea unui concert de către Ansamblul Folcloric Floricică de la Munte și a artiștilor din cadrul Societății de Folclor „H Lygeri” din Nicosia-Kyrenia, fiind interpretate dansuri și cântece din cultura și tradițiile celor două țări, cu valorile și obiceiurile care le caracterizează.

Adresându-se numeroșilor reprezentanți ai comunității românești din regiunea Paphos, pe 3 decembrie 2022, Ambasada României a organizat, în parteneriat cu Municipiul Paphos, un alt concert folcloric al ansamblului la Teatrul Municipal Markideion. Românii prezenți la eveniment au simțit mai aproape sărbătorile de iarnă prin programul prezentat pe scenă cu atâta emoție și în costumele specifice: Plugușorul, Sorcova, Ursul, Capra, Steaua. 

×
Subiecte în articol: ziua nationala a romaniei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close