Antena 3 CNN Actualitate Regal culinar la Ziua Națională a Gastronomiei și a Vinului Românesc

Regal culinar la Ziua Națională a Gastronomiei și a Vinului Românesc

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 15:06 04 Oct 2021 Modificat la 15:08 04 Oct 2021
Regal culinar la Ziua Națională a Gastronomiei și a Vinului Românesc
Sursa foto: pexels

Invitații la eveniment au avut parte de șapte preparate savuroase care le-au încântat papilele gustative.

”Ingredientul numărul 1 este via, pentru că sunt în mijlocul viei şi am încercat să transform via, ca ingredient principal şi să-l regăsim într-un fel sau altul pe farfurie. Că e un sos la o carne, că e un desert dedicat viei, unde regăsim şi strugurele şi vinul, sau că e un jeleu de vin, într-un fel sau altul găsim via în farfurie” a declarat chef Nico Lontras. 

”Nu e vorba despre mâncare şi bătură. E vorba despre cultură, e vorba despre iubire, de a ne iubi patrimoniul, de a-l pune în valoare, de a-l transmite mai departe către generațiile care o să vină după noi. Pentru că, după cum putem vedea în alte ţări, acest patrimoniu are valoare atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere identitar”, spune și Cezar Ioan. 

Recent întoarse din experiența Asia Express, Alexandra Ungureanu şi mama sa, Anca, au avut numai aprecieri la superlativ în legătură această nouă experiență culinară.

”Pentru mine totul este inedit, pentru că de când Alexandra este pe acest drum, m-a răsfățat din plin, mergând cu ea aproape la toate evenimentele. Chiar i-am spus, cred că mi se pare că e în top ceea ce mi se întâmplă acum. A întrecut orice loc pe care l-am văzut până acum și unde am degustat”, a declarat Anca Ungureanu. 

”Papilele mele gustative sunt dezorientate pentru că efectiv nu înțelegi exact ce ți se întâmplă, dar după câteva secunde totul parcă se împrăștie în toată gura și apoi în tot corpul. O experiență culinară inedită”, a declarat și Alexandra Ungureanu. 

Din meniu au făcut parte, între altele, tartar de căprioară, medalion de porc Mangaliță, jeleu din vin, ori sorbet de țuică. Sunt parte dintre preparatele cu care gazdele chiar i-au surprins pe cei prezenți la eveniment.

 

×
x close