Antena 3 CNN Actualitate Ziua copilului la Parlament

Ziua copilului la Parlament

Ziua copilului la Parlament
01 Iun 2007   •   14:44

Ziua copiilor vineri şi porţi deschise pentru ei la Palatul Parlamentului. La Camera Deputaţilor, cei mici au demonstrat că nu sunt deloc străini de viaţa politică din România. Mai mult, ştiu şi cu ce se ocupă o parte dintre aleşii neamului. Copiii au aşteptat, cuminţi, să treacă de filtrele de la intrarea în Palatul Parlamentului. Erau curioşi să vadă locurile în care muncesc aleşii poporului. Fiind sfârşit de săptămână, senatorii şi deputaţii nu se aflau în Palatul Parlamentului, ci în circumscripţiile teritoriale. Astfel, cel care a trebuit să le ţină companie copiilor a fost chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. El a început şedinţa de plen, fericit că prezenţa în sală era asigurată.

Bogdan Olteanu le-a explicat, pe scurt, vizitatorilor procesul dezbaterilor şi al adoptării legilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a lămurit pe unii dintre copii cine ocupă de obicei scaunele. Copii au arătat că nu sunt deloc străini de ce se întâmplă în viaţa politică. Îi cunosc pe mulţi dintre aleşii neamului şi ştiu cu ce se ocupă unii dintre ei: dorm sau votează unii pentru alţii.

Copii au fost impresionaţi de tot ce au văzut şi au făcut multe poze, ca să aibă ce arăta acasă. În cadrul acţiunii ?Porţi deschise pentru copii, la Camera Deputaţilor? a fost organizată şi o expoziţie de fotografie şi pictură, cu tema ?România europeană?. Cei mai buni artişti au fost premiaţi, iar Bogdan Olteanu i-a anunţat pe micuţi că unii membri ai Camerei Deputaţilor vor să le cumpere câteva dintre lucrări.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close