Antena 3 CNN Actualitate Ziua Aviaţiei, sărbătorită la Bucureşti şi Cluj. Ministrul Apărării: Forţele Aeriene vor fi dotate cu echipamente performante

Ziua Aviaţiei, sărbătorită la Bucureşti şi Cluj. Ministrul Apărării: Forţele Aeriene vor fi dotate cu echipamente performante

Ziua Aviaţiei, sărbătorită la Bucureşti şi Cluj. Ministrul Apărării: Forţele Aeriene vor fi dotate cu echipamente performante
Foto: Intact Images
20 Iul 2011   •   11:02

Astăzi este sărbătorită Ziua Aviaţiei, aşa că cerul României va fi brăzdat de avioane şi elicoptere. În toată ţara sunt oraganizate manifestări cu acest prilej.  În Capitală, ziua dedicată aviatorilor începe la monumentul ridicat în cinstea piloţilor căzuţi la datorie. La Cluj, se anunţă un spectacol deosebit, în cadrul căruia vor evolua piloţi români, dar şi americani.

Ceremonia din Bucureşti a început în jurul orei 9.00, la eveniment asistând numeroşi militari, oficiali, dar şi aproximativ 200 de cetăţeni. În cadrul ceremoniei, a fost intonat imnul, s-a ţinut un scurt serviciu religios şi au fost depuse mai multe coroane de flori din partea principalelor instituţii ale statului, precum şi din partea unor asociaţii şi organizaţii.

La finalul ceremoniei, Piaţa Aviatorilor a fost survolată de formaţii de aeronave de tip MiG-21 LanceR, IAR-330, C-27J Spartan, IAR-99 ŞOIM, Mi-17 şi EC-135, aparţinând Forţelor Aeriene Române şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Printre oficialii prezenti la eveniment s-au numărat ministrul Gabriel Oprea, şefii categoriilor de arme, secretarii de stat din MApN, deputatul PNL George Scutaru, senatorul Cristian Diaconescu şi primarul Andrei Chiliman.

Oprea: Forţele Aeriene, dotate cu echipamente performante

În cadrul ceremoniei de marcare a Zilei Aviaţiei Române, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat că Forţele Armate Române vor fi înzestrate cu echipamente performante.

"În dotarea Forţelor Aeriene au intrat primele aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27 J SPARTAN şi vă asigur că nu ne vom opri aici, iar structurile acestei categorii de forţe vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante, care să fie în măsură să răspundă eficient provocărilor generate de riscurile şi ameninţările actuale la adresa securităţii naţionale şi globale", a declarat Gabriel Oprea la ceremonia de marcare a Zilei Aviaţiei din Piaţa Aviatorilor din Capitală.

Ziua Aviaţiei, sărbătorită şi la Cluj

La Cluj, va avea loc un spectacol deosebit, în cadrul căruia vor evolua piloţi români, dar şi americani.

Piloţii flotilei aerine 71 din Câmpia Turzii au inaugurat un monument dedicat eroilor aerului. Astfel, un MIG 21 Lancer scos din uz a ajuns monument şi a fost poziţionat în apropiere de Autostrada Transilvania.
 

După ora 10.00, publicul are acces în baza aeriană de la Câmpia Turzii, unde la ora 11.00 începe un show aviatic de excepţie.






 






×
Subiecte în articol: Cluj
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close