Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai a fost înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. 21 de salve de tun şi imnul naţional, în onoarea fostului suveran - Galerie FOTO și VIDEO

Regele Mihai a fost înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. 21 de salve de tun şi imnul naţional, în onoarea fostului suveran - Galerie FOTO și VIDEO

S.T.
6 minute de citit Publicat la 20:20 16 Dec 2017 Modificat la 20:20 16 Dec 2017
o_1c1i66c901e8g1ascup91hif59l8.jpg

Regele Mihai I a fost înmormântat, sâmbătă seara, în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde a fost înmormântată şi Regina Ana.

La înmormântarea Regelui au fost intonate imnul de stat şi imnul regal şi au fost trase salve de tun.

UPDATE - Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus, sâmbătă seară, în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, unde a fost oficiată o slujbă religioasă, la care a asistat doar familia.

Sicriul a fost scos din maşina mortuară de militari şi depus în Catedrală. Cântece bisericeşti au răsunat în curtea mănăstirii în tot acest timp.

După încheierea slujbei, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a înhumării.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

UPDATE 19.50 - Militarii trag cele 21 de salve de tun în onoarea Regelui Mihai, în timp ce fanfara cântă Imnul național. 

UPDATE 19.47 - Trupul Majestății Sale ajunge în curtea în care s-a construit noua Necropolă. Regele Mihai urmează să ajungă lângă aleasa inimii sale, Regina Ana, alături de care a trăit 68 de ani.

UPDATE 19.20 - Trupul Regelui Mihai a ajuns în Mănăstirea Curtea de Argeș. Are loc slujba de înhumare.

UPDATE 19.08 - Cortegiul funerar a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș. Majestatea Sa Regele Mihai ajunge alături de Majestatea Sa Regina Ana. Cântece bisericeşti au răsunat în curtea mănăstirii în tot acest timp.

UPDATE 18.40 - Cortegiul funerar a pornit spre Mănăstirea Curtea de Argeș. Oamenii care s-au adunat în fața gării scandează „Regele Mihai” și aplaudă.  De-a lungul traseului, dar şi în zona Mănăstirii Curtea de Argeş, se află mii de oameni veniţi să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

UPDATE 18.31 - Sicriul Majestății Sale a fost scos din vagonul mortuar și a fost predat militarilor din Regimentul 30 Gardă. Oamenii care s-au adunat în fața gării scandează „Regele Mihai” și aplaudă.

UPDATE 18.26 - Trenul Regal a ajuns în gara din Curtea de Argeș. A fost ultima călătorie a Regelui Mihai, în țara pe care a iubit-o. 

UPDATE 17.26 - Trenul Regal care transportă trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a trecut prin gara din Pitești. Mii de oameni s-au strâns în gară, pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale. Oamenii au aplaudat şi au scandat numele Regelui.  În tot timpul cât a trecut prin gara Piteşti, sirena trenului a sunat continuu.

Membrii Familiei Regale, aflaţi în tren la căpătâiul Regelui, au salutat mulţimea adunată pe peron.

UPDATE 17.09 - Imagini sfâșietoare. Ce a făcut MS Margareta în timpul călătoriei cu trenul regal spre Curtea de Argeș FOTO

UPDATE 15.10 - Ultimul drum al Regelui Mihai. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale este transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Trenul va circula cu viteză redusă în localităţile Chitila, Titu și Piteşti. 

Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României călătoresc în Trenul Regal.

UPDATE 15.00 - Cortegiul funerar a ajuns la Gara Regală Băneasa.

Trenul Regal va pleca în scurt timp și va ajunge în Gara din Curtea de Argeş.

UPDATE - Străzile Capitalei sunt pline de oameni pe traseul pe care merge cortegiul. Cei prezenţi aplaudă neîntrerupt şi scandează „Regele Mihai”, în semn de omagiu.

UPDATE 14.40 - Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut pe la Arcul de Triumf. Cum a reacționat mulțimea - VIDEO

UPDATE 13.55 - Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta a României, nu și-a dezlipit ochii de la sicriul tatălui său. Imagini sfâșietoare - VIDEO

UPDATE 13.50 - Slujba de înmormântare a Regelui Mihai de la Catedrala Patriarhală s-a încheiat.

Cortegiul funerar se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

UPDATE - Moment unic la slujba de înmormântare a Regelui Mihai

UPDATE 12.20 - Trupul fostului suveran a ajuns la Patriarhie unde va avea loc slujba de înmormântare.

Peste 20.000 de oameni participă la funeraliile Regelui Mihai.

UPDATE - Toate clopotele din țară bat pentru Regele Mihai.

Înaintea începerii slujbei, Patriarhul Daniel a spus: „Regretăm că această catedrală este prea mică şi nu pot fi prezenţi tot cei care ar fi dorit”. El a menţionat însă că slujba poate fi auzită în difuzoare.

La Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Mii de flori albe au fost aruncate în faţa afetului de tun care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I.

În jurul orei 12.50 va avea loc slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Procesiune impresionantă în memoria Regelui

 

UPDATE - La ora 11.10, sicriul a fost urcat pe un afet de tun.

S-a format apoi un cortegiu funerar, la care au luat parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Procesiunea se face pe jos.

Emoționant. Ce a făcut mulțimea prezentă la funeraliile Regelui Mihai. „Majestate, te iubim” - VIDEO

 

Oraşul regal Curtea de Argeş, pregătit pentru ultimul drum al Regelui Mihai

UPDATE -  Sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal.

UPDATE - Sicriul Regelui a fost scos în Piaţa Palatului.

Au fost trase clopotele de la toate bisericile din împrejurimi. 

Momente emoționante. Românii își plâng Regele

 

UPDATE - Ce scrie presa internațională despre funeraliile Regelui Mihai - „Adio, Majestate!”

UPDATE 10.25 - Un scurt serviciu religios este oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Slujba va fi oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în ţară miercuri, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Aici, zeci de mii de oameni au trecut prin faţa catafalcului pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui.

Conform informaţiilor transmise de Casa Regală, la funeraliile Regelui Mihai au luat parte: Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Alexandru II al Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteţa Sa Regală Ducele de Braganza, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg al Prusiei, Alteţa Sa Imperială şi RegalăArhiducele Karl al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Leka II al albanezilor, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Elia a albanezilor, Excelenţa Sa Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteţa Sa Regală Principesa Rym a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Baden, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă de Baden, Alteţa Sa Regală Principesa Irina a Greciei, Alteţa Sa Regală Ducele de Vendome, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Emmanuella a Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, Baronul Hanns von Holzhausen, Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Georg al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteţa Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteţa Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei, Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg, ASR Principesa Chantal a Franţei, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Alteţa Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Dr. John Fruchaud.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

 

×
x close