Antena 3 CNN Actualitate Zeci de şcoli rămân închise din cauza zăpezilor, iar bolnavii ajung la spital cu autospecialele cu şenile ale pompierilor. Ce drumuri rămân blocate

Zeci de şcoli rămân închise din cauza zăpezilor, iar bolnavii ajung la spital cu autospecialele cu şenile ale pompierilor. Ce drumuri rămân blocate

Zeci de şcoli rămân închise din cauza zăpezilor, iar bolnavii ajung la spital cu autospecialele cu şenile ale pompierilor. Ce drumuri rămân blocate
de O.P.    |    18 Dec 2012   •   05:56

Zeci de şcoli sunt în continuare închise din cauza viscolului şi a zăpezilor iar în unele comune din nordul ţării nu se poate ajunge nici cu utilajele de deszăpezire.

În Bistriţa şi Iaşi, doar autospecialele cu şenile ale pompierilor au putut să intervină, în sfârşit, la persoanele care au avut nevoie de intervenţia medicilor şi au trebuit să ajungă la spital. 

Vezi AICI CE DRUMURI SUNT BLOCATE DIN CAUZA NINSORILOR

Ambulanţa n-a putut ajunge la o gravidă, din cauza drumurilor din Bistriţa Năsăud paralizate de zăpadă. Pentru că starea femeii se înrăutăţea de la o oră la alta, medicul de familie a cerut un elicopter de la Iaşi. Nici  acesta nu s-a putut ridica de la sol, tot din cauza vremii. Singurii care au putut să intervină au fost pompierii de la Smurd  care au străbătut nămeţii cu o maşină specială, cu şenile. 

Tot o şenilată a pompierilor a fost solicitată şi într-o comună din Iaşi, după ce, ambulanţa care ar fi trebuit să transporte o bătrână cu insuficienţă cardiacă la spital a rămas înzăpezită.

Între timp însă, salvarea a fost reparată iar bătrîna a fost preluată de către personalul medical.

Pentru ca maşina salvării să poată înainta, localnicii au pus mîna pe lopeţi şi au curăţat zăpada.

Şi tot la Iaşi, circulaţia pe Drumul Naţional 24 a fost paralizată după ce, cîteva tiruri n-au reuşit să urce panta din comuna Osoi. În coloana de maşini care s-a format au fost prinse şi mai multe utilaje de deszăpezire.

După mai bine de două ore, drumul care face legătura între Iaşi şi Vama Albiţa a fost deblocat de un echipaj de la Poliţia Rutieră.




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close