Antena 3 CNN Actualitate Zeci de sate au fost mistuite de flăcări în Grecia (VIDEO)

Zeci de sate au fost mistuite de flăcări în Grecia (VIDEO)

Zeci de sate au fost mistuite de flăcări în Grecia <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Iul 2007   •   13:15

Incendiile de pădure au devastat satele din apropierea oraşului Corint, din sudul Greciei. Potrivit autorităţilor, cel puţin 8 case au fost mistuite de foc şi sute de animale şi păsări au ars de vii. Numeroase depozite, sute de hectare de teren arabil şi plantaţii de măslini au fost, de asemenea, afectate de foc. Autorităţile au decretat stare de urgenţă în regiune, unde 3 sate au fost complet evacuate, la fel şi zeci de copii dintr-o tabără de vară.

Oficialităţile au avertizat că flăcările se extind prea repede şi că locuinţele trebuie evacuate. Astfel oamenii au privit neputincioşi cum le ard casele. Ei dau vina pe echipele de pompieri care din punctul lor de vedere nu au luat suficiente măsuri pentru a împiedica extinderea focului.

Autorităţile susţin că zeci de echipaje de pompieri, 12 avioane şi 4 elicoptere au fost mobilizate pentru a stinge incendiul. Localnicii spun însă cu totul altceva.

Peste 1.450 de incendii de pădure au izbucnit în Grecia, numai în luna iulie, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

INCENDIILE FAC RAVAGII:

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close