Antena 3 CNN Actualitate Zeci de refugiați din Libia vor ajunge în România

Zeci de refugiați din Libia vor ajunge în România

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat miercuri evacuarea a 72 de refugiaţi dinspre Libia către România, informează agenţia Xinhua.

Zeci de refugiați din Libia vor ajunge în România
Foto: Pixabay
11 Dec 2019   •   23:01

''În ultimele zile, 72 de refugiaţi din Eritreea, Somalia şi Siria au fost evacuaţi din Libia către Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România'', a precizat UNHCR pe Twitter, adăugând că se aşteaptă relocarea acestora în Norvegia până la finele anului.

Odată cu anarhia ce a urmat înlăturării de la putere a fostului dictator Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia a devenit placa turnantă a migraţiei ilegale africane înspre Europa. Conform estimărilor UNHCR, în prezent circa 4.500 de migranţi sunt reţinuţi în centre de detenţie în această ţară.

Potrivit website-ului UNHCR, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România, aflat la Timişoara, este destinat persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională. Centrul funcţionează în baza Acordului Tri-Partit semnat pe 8 mai 2008 şi ratificat de Parlamentul român la 24 noiembrie 2008. Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, care este primul de acest gen din Europa, oferă azil, pe o perioadă temporară de 6 luni, refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil, din cauza unor condiţii care le pun viaţa în pericol, urmând a fi relocaţi în tări terţe.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close