Antena 3 CNN Actualitate Zeci de copii din tabăra Năvodari au ajuns la spital

Zeci de copii din tabăra Năvodari au ajuns la spital

Zeci de copii din tabăra Năvodari au ajuns la spital
09 Iul 2007   •   16:23

Zeci de copii din tabăra de la Năvodari s-au îmbolnăvit, au toxiinfecţie alimentară, iar bănuielile se îndreaptă spre cantina taberei care, de altfel, a şi fost închisă. În total 72 de persoane au fost internate, în mare parte copii. 13 au fost externate la cerere. Departamentul de Control al Guvernului s-a autosesizat în cazul incidentului de la cantina Năvodari. Pentru a evita problemele viitoare, la Năvodari va fi detaşată o echipă de specialişti pe toată perioada verii.

Copiii au început să se simtă rău după ce au mâncat la cantina taberei. Profesorii şi însoţitorii copiilor nu ştiu ce să creadă mai ales că până duminică erau mulţumiţi de mâncarea servită. Conducerea taberei spune că mâncarea dată copiilor respecta toate normele de igienă şi că boala micuţilor ar avea cu totul altă cauză. Nicolae Rahău, administratorul taberei Năvodari, spune că dacă era vorba de o toxiinfecţie alimentară, atunci ar fi fost mai mulţi copii care să aibă probleme.

Totuşi medicii de la Spitalul de Boli infecţioase nu sunt de acord cu această ipoteză. Direcţia Sanitară din Constanţa a deschis o anchetă pentru a afla din ce cauză au ajuns la spital atât de mulţi adolescenţi. Cauza exactă a îmbolnăvirilor va fi stabilită de inspectorii sanitari abia după ce va veni rezultatul probelor prelevate din mâncarea consumată de copii şi însoţitorii lor. În tabără se află în prezent peste 1.000 de copii. O parte din cei internaţi duminică şi luni ar trebui să plece marţi acasă, însă medicii nu cred că îi vor putea externa la timp. Medicii i-au externat deocamdată, pe proprie răspundere sau a însoţitorilor, pe 13 dintre cei internaţi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close