Antena 3 CNN Actualitate Yoga a intrat în legalitate şi în România

Yoga a intrat în legalitate şi în România

Yoga a intrat în legalitate şi în România
09 Iul 2007   •   12:13

Cromoterapia, aromoterapia, astrologia medicală, yoga şi alte practici din medicina alternativă au intrat în legalitate. Colegiul Medicilor din România respinge însă practicile care nu sunt dovedite ştiinţific şi susţin că acestea ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei. După vizita efectuată în China la sfârşitul lunii februarie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, s-a arătat impresionat de avantajele şi beneficiile medicinei alternative şi a promis că va legifera domeniul.

Cum în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor s-a bucurat de susţinere, Legea privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină alternativă a obţinut rapid avizul Parlamentului. Astfel, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?, practicienii acestui tip de medicină pot obţine, după o pregatire de scurtă durată, autorizaţia de liberă practică. Ei îşi vor putea deschide centre de îngrijire de sănătate, cu condiţia ca în centru să fie angajat un medic sau un asistent medical.

În lege sunt trecute domeniile de practică în medicina alternativă, conform clasificarii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Astfel, printre acestea se numără, algoterapia, argiloterapia, terapia prin masaj, câmpurile electromagnetice, cristaloterapia, astrologia medicala şi yoga. Deşi în lege se specifică faptul că domeniile de practică cuprinse în anexă sunt recunoscute pe plan mondial, în ţările Uniunii Europene se practică legal doar acupunctura şi homeopatia. În anexa legii româneşti sunt trecute 50 de domenii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close