Antena 3 CNN Actualitate Vremea se va menţine extrem de rece în perioada următoare

Vremea se va menţine extrem de rece în perioada următoare

Vremea se va menţine extrem de rece în perioada următoare
06 Noi 2007   •   07:33

Iarnă în mai multe zone ale ţării. Meteorologii au emis atenţionare de cod galben de frig accentuat. Temperaturile au scăzut, în noaptea de luni spre marţi, până la -10 grade Celsius în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului şi până la -11 grade Celsius la Bucin, judeţul Harghita. Cel mai cald a fost la Satu Mare, +11 grade Celsius. Drumarii din Bistriţa Năsăud au fost nevoiţi să intervină în Pasul Tihuţa, deşi stratul de zăpadă nu depăşea 4 cm. Circulaţia în zonă a fost ingreunată însă din cauza noroiului. Stratul de zăpadă în staţiunea Rânca a atins, marţi dimineaţă, grosimea de şase centimetri, iar temperatura a scăzut cu mult sub zero grade. În munţii Retezat stratul de zăpadă a ajuns la de 20 de centimetri.

Zilele figuroase nu ne vor părăsi prea curând, anunţă meteorologii. Cu toate că averitazarea cod galben de vreme rea care vizează întreaga ţară expiră marţi seară, la ora 21:00.

Luni, iarna s-a instalat în mai multe zone din ţară. În Moldova a nins numai la altitudini înalte. Pasul Tihuţa, care face legătura între Bucovina şi Ardeal, a avut parte de mai multă iar drumarii din Bistriţa Năsăud au fost nevoiţi să intervină. Spre bucuria turiştilor şi pe Valea Prahovei a nins destul de mult.

În schimb, la staţia meteo din Călimani, aflată la 2.021 metri altitudine, ieri a fost o zi de iarnă veritabilă. Stratul de zăpadă a atins 18 centimetri, iar vântul a suflat cu putere. Traseele montane au fost închise, astfel că turiştii trebuie să fie bine echipaţi atunci când pornesc pe munte.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă maximă şi să-şi echipeze maşinile pentru iarnă.

TEMPERATURILE SCĂZUTE AU FĂCUT PRIMELE VICTIME

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close