Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii dezvăluie cum va fi vremea de Revelion și care este surpriza începutului de an 2024 | Elena Mateescu (ANM): "Bilanțul îl facem după 31 decembrie!"

Meteorologii dezvăluie cum va fi vremea de Revelion și care este surpriza începutului de an 2024 | Elena Mateescu (ANM): "Bilanțul îl facem după 31 decembrie!"

După episodul cu viscol dinainte de Crăciun, românii s-au bucurat de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   13:18

Meteorologii spun că tendința se va menține în zilele și săptămânile următoare.

"Rămânem pe un fond de vreme deosebit de caldă pentru această dată. Ieri am înregistrat noi recorduri: 17 grade Celsius la Târgu Jiu, Slatina, Drăgășani, Stolnici, Târgoviște, Ploiești, Titu și la București - Băneasa.

Sunt valori ridicate pentru o zi de 27 decembrie. Același ecart (interval, n.r.) de temperaturi ce caracterizează o vreme caldă se menține până la sfârșitul anului. 

Chiar și în ultima zi, 31 decembrie, vom consemna valori cuprinse între 6 până la 12 - 13 Celsius, cu 11 - 12 grade în Capitală.

La trecerea dintre ani, minimele vor fi unele pozitive în cea mai mare parte a țării, cu 4 - 6 grade în partea de vest, sud-est, în zona litoralului și cu minime de 1 - 2 grade în București.

Minime negative, spre -4 și -5 grade, vor fi doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Decembrie 2023, a treia cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteo în România

Primele zile din 2024 vor fi caracterizate în continuare de valori de temperaturi ce vor ca tonul unei vremi deosebit de calde, pentru că ecartul de temperaturi nu se va schimba semnificativ de la o zi la alta.

Vom vor consemna maxime cuprinse, în general, între opt și 15 - 16 grade. Astfel, debutul lunii ianuarie 2024 este caracterizat de o vreme deosebit de caldă, așa cum este și ultima decadă a lunii decembrie din acest an.

La acest moment vorbim despre decembrie 2023 drept a treia cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice.

Bilanțul îl vom putea face după 31 decembrie, dar iată că și decembrie din acest an, la fel ca și decembrie 2022, sunt caracterizate de o vreme deosebit de caldă și de un Crăciun și un sfârșit de an fără strat de zăpadă, zăpada fiind prezentă în țară doar la altitudini mai mari de 1.700 de metri", a spus, la Antena 3 CNN, director general ANM.

×
Subiecte în articol: vremea revelion Elena Mateescu ANM 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close