Antena 3 CNN Actualitate Un val de aer polar a intrat în România. Atenție! Luni ar putea ninge în București

Un val de aer polar a intrat în România. Atenție! Luni ar putea ninge în București

Silvia Țigănilă
3 minute de citit Publicat la 14:15 28 Noi 2020 Modificat la 14:15 28 Noi 2020
o_1eo7ca7gt1omq5eb9h2jkt697b.jpg
Sursa foto: Hepta

Vremea se schimbă radical. Un val de aer polar a intrat în țara noastră deja, iar nopțile și diminețile sunt friguroase în majoritatea zonelor țării.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat sâmbătă la Antena 3 că este foarte probabil să vedem luni prima ninsoare în București.

Până acum ninsorile au fost prezente în mod deosebit în zonele montane, dar o masă de aer polar venită din regiunile nordice va traversa și se va menține puțin pe teritoriul țării noastre iar vremea se schimbă.

Luni, 30 noiembrie 2020, prima ninsoare în București

Potrivit Alinei Șerban, vor fi precipitații în această după-amiază în partea de nord și în centru a teritoriului. ”Vor fi precipitații în transformare deoarece masă de aer este rece și foarte rece”, a spus ea.

Va fi ninsoare în mod deosebit la munte și în Transilvania, precipitații mixte în Moldova însă acestea se pot deplasa treptat și vor ajunge și în partea de sud și de sud-est a teritoriului. Le vom regăsi pe parcursul zilei de luni în mod deosebit.

Este posibil să se depună strat de zăpadă

Este foarte probabil ca precipitațiile în partea de sud și de sud-est a teritoriului să fie de ploaie, dar cu transformare treptată în lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo duminică, 29 noiembrie 2020

Vremea va fi închisã. În vestul, nordul, centrul şi nord-estul teritoriului pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe -ninsori la munte, predominant ninsori în Maramureş şi Transilvania şi mixte în jumãtatea de nord a Moldovei, Banat şi Crişana. În regiunile sudice şi sud-estice, dimineaţa pe spaţii mici se va semnala ceaţã şi izolat vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie şi lapoviţã, însã spre searã şi noaptea aria precipitaţiilor - ploaie şi lapoviţã, iar din a doua parte a nopţii, pe alocuri şi sub formã de ninsoare - va fi în extindere. Izolat vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 4 grade.

Prognoza meteo luni, 30 noiembrie 2020

Vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 5 grade şi minime cuprinse între -12 şi 0 grade. În regiunile sud-estice, cerul va fi noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Muntenia, în jumãtatea de sud a Moldovei şi în Dobrogea continentalã şi mixte pe litoral. Pe arii restrânse se va depune strat de zãpadã. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe pe parcursul zilei - mixte în zonele joase şi ninsori slabe la munte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral.

Prognoza meteo marți, 1 decembrie 2020

Vremea va fi rece în toatã ţara, geroasã dimineaţa şi în special noaptea în depresiuni şi în masivele montane înalte. În zonele joase de relief, cu precãdere din sudul, vestul şi centrul ţãrii local dimineaţa, dar pe spaţii mici persistente pe tot parcursul zilei vor fi nori joşi sau ceaţã, asociate cu chiciurã şi doar cu totul izolat cu precipitaţii mixte şi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai ales noaptea şi îndeosebi în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, în Dobrogea şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -13 şi -3 grade.

Prognoza meteo miercuri, 2 decembrie 2020

Vremea se va fi menţine rece în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în sud, în est şi parţial în centru unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, cu precãdere în zonele mai joase de relief şi se vor asocia izolat cu chiciurã, fulguieli sau burniţã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea; în regiunile sud-vestice pe spaţii mici vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea vor predomina ploile. Izolat se va depune polei. Vântul se va intensifica treptat în sudul Banatului şi la munte, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 65...75 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, cu cele mai mici valori în zonele joase din sud şi din est; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai scãzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru, dar şi mai ridicate pe litoral.

Sursa: ANM

×
x close