Antena 3 CNN Actualitate Vreme rece în ''luna lui cuptor''. Directorul ANM spune cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Vreme rece în ''luna lui cuptor''. Directorul ANM spune cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Elena Mateescu a spus că vom avea un sfârşit de lună iulie răcoros.

Vreme rece în ''luna lui cuptor''. Directorul ANM spune cum va fi vremea în următoarele săptămâni
de Iulia Orgo    |    14 Iul 2020   •   20:50

Elena Mateescu a oferit cele mai noi informaţii cu privire la prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

''Până la sfârşitul lunii iulie, vorbim de această săptămână, care, la nivelul valorilor de temperaturi, vom consemna limite mai coborâte decât ceea ce ar fi specific pentru mijlocul unei luni cuptor în ţara noastră, cu cele mai mai abateri negative, în speical în partea de vest şi nord-vest a ţării.

14 iulie a fost o zi cu temperaturi neobişnuit de reci pentru această perioadă

În această dimineaţă am înregistrat la 25 de staţii meteorologice, temperaturi minime considerate ca fiind cele mai scăzute valori pentru o zi de 14 iulie în ţara noastră de când se fac măsurători meteorologice la această dată calendaristică.

Săptămâna aceasta va fi caracterizată de temperaturi uşor sub norme.

Şi săptămâna 20-27 iulie aduce în atenţia noastră valori medii apropiate de normalul climatologic doar în partea de sud-est şi în rest uşor mai coborâte şi de abia săptămâna 27 iulie-3 august şi următoarea săptămână 3 august-10 august, temperaturi uşor mai ridicate în partea de sud şi sud-est a ţării.

Cu siguranţă vom actualiza aceste informaţii şi vom veni cu date nor. Cert este însă că pe termen scurt, mâine vom consemna temperaturi la scara întregii ţări, între 22 până la 32 de grade Celsius. O vreme aşadar călduroasă în orele amiezii, în special în partea de sud a ţării.

Directorul ANM a anunţat că joi şi vineri vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, în partea de vest, nord şi centru, deal şi munte.

De asemenea şi joi, tot în regiunile sudice, dar, vorbim în acelaşi timp şi de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, pentru ziua de joi în special, în zonele de deal şi de munte, pe arii restrânse în partea de centru, nord şi nord-vest a ţării.

Vineri, din nou în partea de vest, nord şi centru, deal şi munte, vorbim de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, vorbim de averse ce vor avea caracter torenţial, intensificări de scurtă durată a vântului şi vijelii. În partea de sud-est, temperaturi care să aducă valori de 32 până la 33 de grade Celsius'', a spus Elena Mateescu, în direct la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vreme rece
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close