Antena 3 CNN Actualitate Vreme extremă. Inundaţii şi caniculă în SUA

Vreme extremă. Inundaţii şi caniculă în SUA

Vreme extremă. Inundaţii şi caniculă în SUA
06 Iul 2007   •   07:38

Autorităţile şi serviciile de urgenţă din Statele Unite sunt în alertă. În timp ce inundaţiile au făcut ravagii în statele din sudul ţării, vestul se confruntă cu un val de căldură fără precedent. Ploi torenţiale s-au abătut, în ultimele zile, asupra oraşelor din statele Texas şi Louisiana. Traficul rutier a fost paralizat, după ce străzile au fost inundate. Zeci de case sunt sub ape, iar echipele de intervenţie depun toate eforturile pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate.

În acelaşi timp, însă, în oraşul Phoenix, din Arizona, meteorologii au anunţat temperaturi de 46 de grade. Autorităţile au înfiinţat chiar centre speciale, unde oamenii pot veni să se relaxeze dar, mai ales, să se răcorească. Poliţia de frontieră din Arizona a lansat avertismente pentru cei care locuiesc în deşertul Sonora, una dintre cele mai fierbinţi regiuni din Statele Unite. Autorităţile sunt în alertă pentru a preveni izbucnirea unor incendii, din cauza secetei extreme.

Autorităţile din California au cerut populaţiei să facă economie de energie electrică, în condiţiile în care statul se confruntă de trei zile cu temperaturi ridicate. Valul de caniculă de anul trecut, care a durat 11 zile, a dus la supraîncărcarea reţelei de electricitate şi a provocat decesul a peste 130 de persoane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close