Antena 3 CNN Actualitate Vosganian vrea să limiteze convorbirile telefonice ale funcţionarilor din ministere

Vosganian vrea să limiteze convorbirile telefonice ale funcţionarilor din ministere

Vosganian vrea să limiteze convorbirile telefonice ale funcţionarilor din ministere
08 Oct 2007   •   17:13

Vosganian s-a pus pe economii. Ministrul Economiei şi Finanţelor a observat că funcţionarii din ministere cheltuiesc exagerat de mult pe convorbiri telefonice. În consecinţă, Varujan Vosganian a propus în şedinţa Executivului de săptămâna trecută stabilirea în mod exact a cheltuielilor pe care le pot face ministerele în privinţa convorbirilor telefonice. Conform unei note prezentate de Ministerul Economiei în şedinţa Guvernului, apelurile efectuate de instituţiile publice centrale constituie ?o sursă majoră de risipă a resurselor bugetare?. În notă se constată, de asemenea, că instituţiile publice au ?un comportament financiar concretizat în folosirea nefirească a acestor resurse?.

Funcţionarii din ministere cheltuiesc în medie, lunar, milioane de lei pentru convorbirile telefonice. Printre instituţiile ?fruntaşe? la acest capitol se numără Cancelaria primului-ministru, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Culturii şi Cultelor, Ministerul Transporturilor sau Ministerul Muncii.

Un funcţionar al Ministerului Educaţiei a cheltuit în medie, lunar, pe telefoane în 2005 aproximativ 257,8 lei, în 2006 - 280 lei, iar în primul semestru din 2007 nota pentru plata telefoanelor s-a situat în jur de 316,3 lei. La Ministerul Culturii, nota de plata medie lunară s-a situat în 2005 la 217,3 lei, în 2006 la 238,1 lei, iar în primul semestru al lui 2007 la 129,7 lei.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close