Spre exemplu, pe strada Ghetea din sectorul 3 al Capitalei, la acelaşi număr, respectiv 10, sunt construite 30 de case în care locuiesc 100 de persoane.
Şi nu este singurul caz. În sectorul 6, două blocuri de pe aceeaşi stradă au primit un număr identic: 8. Nici ordinea literelor adăugate tocmai pentru a-i lumina pe trecători nu ajută. Cine stă la numărul 1B e vecin cu 1G, iar D vine după A.
Cum şi când ajunge Salvarea la destinaţie este, uneori, o chestiune de noroc, pentru că nici cele mai moderne sisteme GPS nu fac faţă haosului.
"În ultima vreme ne confruntăm cu probleme de găsire a adreselor. La noi timpul este foarte important, cu cât găsim mai repede adresele, cu atât timpul de salvare a vieţilor este mai mare", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Registrul electronic al nomenclaturilor stradale la care se lucrează acum va dura un an şi 8 luni să fie gata, având în vedere că ultima monitorizare datează din 1968. Registrul costă aproape 9 milioane de lei şi cei mai mulţi bani vin de la Uniunea Europeană.