Antena 3 CNN Actualitate Vom avea ordine în haosul străzilor. Nomenclatorul stradal va fi gata peste aproape doi ani şi costă 9 milioane lei

Vom avea ordine în haosul străzilor. Nomenclatorul stradal va fi gata peste aproape doi ani şi costă 9 milioane lei

Vom avea ordine în haosul străzilor. Nomenclatorul stradal va fi gata peste aproape doi ani şi costă 9 milioane lei
Foto: autogps-usa.com
de M.Z.    |    19 Apr 2012   •   21:29

Autorităţilor vor să pună ordine în haos, astfel că registrul electronic al nomenclaturilor stradale ar urma să descâlcească şi cele mai încâlcite adrese.

Spre exemplu, pe strada Ghetea din sectorul 3 al Capitalei, la acelaşi număr, respectiv 10, sunt construite 30 de case în care locuiesc 100 de persoane.

Şi nu este singurul caz. În sectorul 6, două blocuri de pe aceeaşi stradă au primit un număr identic: 8. Nici ordinea literelor adăugate tocmai pentru a-i lumina pe trecători nu ajută. Cine stă la numărul 1B e vecin cu 1G, iar D vine după A.

Cum şi când ajunge Salvarea la destinaţie este, uneori, o chestiune de noroc, pentru că nici cele mai moderne sisteme GPS nu fac faţă haosului.

"În ultima vreme ne confruntăm cu probleme de găsire a adreselor. La noi timpul este foarte important, cu cât găsim mai repede adresele, cu atât timpul de salvare a vieţilor este mai mare", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Registrul electronic al nomenclaturilor stradale la care se lucrează acum va dura un an şi 8 luni să fie gata, având în vedere că ultima monitorizare datează din 1968. Registrul costă aproape 9 milioane de lei şi cei mai mulţi bani vin de la Uniunea Europeană.



×
Subiecte în articol: GPS strazi bani UE
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close