Antena 3 CNN Actualitate Vom avea o iarnă blândă, cu zăpadă în decembrie

Vom avea o iarnă blândă, cu zăpadă în decembrie

Vom avea o iarnă blândă, cu zăpadă în decembrie
24 Oct 2007   •   21:28

Meteorologii ne asigură că vom avea o iarnă blândă, dar mai friguroasă decât iarna trecută. Aceştia spun că sud-estul şi estul României vor fi mai sărace în precipitaţii în comparaţie cu vestul, dar deficitul de precipaţii va scădea până în martie, cu alte cuvinte sudul ţării va scăpa de secetă. Specialiştii dau asigurări că această iarnă va fi fără fenomene extreme. În noiembrie şansele de zăpadă sunt aproape nule iar precipitaţiile vor fi normale pentru această perioadă. Luna decembrie va aduce ninsoare şi se vor înregistra primele temperaturi negative, a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi.

Anul 2008 va începe cu zăpadă în vestul şi centrul ţării şi cu temperaturi normale pentru acea perioadă. În februarie va fi mult mai cald decât în mod normal, iar temperaturile vor urca până la 6 grade celsius. De zăpadă vor avea parte doar locuitorii din nordul ţării.

În luna martie temperaturile vor ajunge la 8 grade celsius, cantităţi excedentale de precipitaţii se vor înregistra doar în nordul şi vestul ţării. În aprilie vremea se va încălzi şi temperaturile vor creşte vizibil la 10-12 grade.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close