Antena 3 CNN Actualitate Vom avea drumuri comparabile cu cele din UE peste 52 de ani

Vom avea drumuri comparabile cu cele din UE peste 52 de ani

Vom avea drumuri comparabile cu cele din UE peste 52 de ani
10 Noi 2007   •   09:05

Un studiu realizat de compania Deloitte arată că România va avea autostrăzi şi drumuri comparabile cu cele din Uniunea Europeană în 52 de ani. Studiul este bazat pe investiţiile actuale în infastructura din ţara noastră. În prezent, ministerul Transporturilor investeşte anual doar 250 milioane de euro în construcţia de autostrăzi şi drumuri. Mult prea puţin, în condiţiile în care România trebuie să construiască peste 4.000 de kilometri de autostradă pentru a ajunge la nivelul unor ţări ca Portugalia, Franţa, Spania sau Danemarca.

România a construit autostrada Bucureşti - Constanţa la un preţ mediu de 3,4 milioane de euro pe kilometru. În consecinţă, pentru construirea peste 4.200 de kilometri de autostradă, ar fi nevoie de peste 15 miliarde de euro, atrage atenţia conducerea companiei Deloitte, cea care a realizat studiul. Practic, ţara noastră are acum un kilometru de autostradă la 1.000 de kilometri pătraţi, în timp ce media europeană este de 20 de kilometri. Doar două miliarde de euro vor fi asigurate de Uniunea Europeană pentru construcţia de autostrăzi prin fonduri structurale, însă doar pentru pentru reţelele de transport europene.

România este la ora actuală implicată în mai multe proiecte de transport rutier, precum Coridorul IV şi Coridorul IX. La acestea se adaugă Coridorul IV de transport feroviar şi Coridorul VII, privind transportul pe Dunăre.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close