Antena 3 CNN Actualitate Voinea trece în rezevă pentru a-l ancheta în continuare pe Iliescu

Voinea trece în rezevă pentru a-l ancheta în continuare pe Iliescu

Voinea trece în rezevă pentru a-l ancheta în continuare pe Iliescu
17 Iul 2007   •   12:10

Procurorul general al Romaniei, Codruţa Kovesi, i-a cerut luni procurorului militar Dan Voinea să trimită ?cât mai urgent? la Parchetele civile dosarele ?Revoluţia din 1989? şi ?Mineriada din 13-15 iunie 1990?, în care este anchetat şi fostul preşedinte al Romaniei Ion Iliescu. Echipa de anchetatori condusă de Voinea nu mai poate instrumenta dosarele, după ce luni a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Curţii Constituţionale, potrivit căreia o prevedere legală care permitea procurorilor militari să ancheteze şi fapte comise de civili reprezintă o discriminare interzisă de Legea fundamentală.

Reprezentanţii Parchetului Militar au prezentat însă soluţia ca generalul magistrat Dan Voinea ?să treacă în rezervă?, devenind procuror civil şi urmând să se alature echipei care va continua anchetele.

Transferul dosarelor Revoluţia şi mineriada în mâinile unor procurori civili va conduce la o noua tergiversare a anchetelor. deoarece noii anchetatori desemnaţi sa se ocupe de ele trebuie să studieze volumul imens de acte de cercetare, întocmite în ultimii ani de colegii lor militari.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close