Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Marius Nasta: ”Nu e nimeni rănit”

Ministrul Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Marius Nasta: ”Nu e nimeni rănit”

Un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului. Șapte pacienți au fost evacuați.

o_1ev36rtntplan771pe71grq5e3b.jpeg
de Andreea Cigolea    |    21 Feb 2021   •   23:12

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.

În interiorul unității se aflau șapte pacienți COVID, dintre care cinci sunt intubați. Pacienții au fost evacuați și probabil au fost mutații în alte spații.

La fața locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a explicat la Antena 3 că situația este acum sub control.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declară despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienții sunt transferați în secția centrală a Institutului Marius Nasta.

”Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit” a explicat în direct la Antena 3, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

O posibilă cauză este o pană de curent.

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.  Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.  În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.

×
Subiecte în articol: Marius Nasta
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close