Antena 3 CNN Actualitate Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Spitalul Floreasca: „M-am dus chiar la spital o dată”

Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Spitalul Floreasca: „M-am dus chiar la spital o dată”

Șoferul drogat care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai a mărturisit în instanță de unde făcea rost de droguri.

vlad pascu
Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Spitalul Floreasca: „M-am dus chiar la spital o dată”
de Andreea Ştefan    |    06 Iun 2024   •   17:23

Update 19:58 „Ca urmare a informațiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la un posibil angajat al Spitalului Clinic de Urgență București care vindea medicamente lui Vlad Pascu, facem următoarele precizări:

  • Spitalul nu a achiziționat produsele Oxycodona si Xanax
  • Spitalul are implementate, conform legii, măsurile de securiate fizică și procedurală în ceea ce privește medicația în general și medicația specială în particular. Acest lucru a fost constatat și de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicația specială (din care fac parte si substanțele opiacee), după tentativa de efractie în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislație și nici lipsuri din  gestiune ale acestor substanțe”, a transmis Spitalul Clinic de Urgență București.

Totodată, domnul doctor Bogdan Oprița, șeful Departamentului UPU SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului spune că: „Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menționat ca „supranumit doctorul”, alteori spunâdu-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgență București va asigură că va coopera deplin cu instituțiile abilitate dacă va fii solicitat.”

De asemenea, șeful Secției Clinice ATI2 - Toxicologie, Conferențiar Universitar Doctor Radu Țincu precizează: „De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodona achiziționată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat aceasta substanță!”.

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți pe litoral, era alimentat cu droguri inclusiv de un traficant poreclit „Doctorul", care lucrează la Spitalul Floreasca. Este mărturia dată în instanță de băiatul de bani gata, adus la Tribunalul București, pentru a fi audiat ca martor în procesul prietenului său, care îi furniza substanțe interzise, Tudor Duma, zis Maru.

Vlad Pascu a povestit în sala de judecată că îl cunoaște pe traficantul de droguri Tudor Duma, zis Maru, de la 14 ani, pentru că aveau același anturaj în care se consumau substanțe interzise.

„Pe Duma îl cunosc de la 14 ani, înainte să fim la liceu. Apoi am păstrat relația cu el, amândoi fiind consumatori. L-am cunoscut într-un parc de lângă Liceul Caragiale. El era într-un anturaj de consumatori.

Când a venit la mine acasă, Duma Tudor avea un plic cu 10 grame de metamfetamină, pe care s-a lăudat că le-a sustras în urmă cu câteva zile, de la un anumit Claminae. Pentru asemenea cantitate ar fi trebuit să plătească 1.500 de lei. S-a pus la dispoziție cantitatea respectivă, pentru prizat. Mie nu mi-a cerut niciun ban pentru a priza de acolo. Peste o oră, un dealer de-al meu a venit acasă la mine, pentru mine personal, să-mi aducă oxicodonă”, a declarat Vlad Pascu în instanță.

Pastilele de oxicodonă, drog de două ori mai puternic decât heroina, le obținea, spune autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, de la un dealer poreclit "Doctorul", ce lucrează la Spitalul Floreasca din București.

Vlad Pascu: „Știu că lucra la Floreasca. M-am dus chiar la spital o dată”

"Doctorul" e un dealer de farmaceutice. L-am cunoscut când aveam 15 ani. Îl știa și Maru. Eu luam de la "doctor" Xanax. Știu că lucra la Floreasca. M-am dus chiar la spital o dată, m-a băgat pe un hol și apoi, într-un cabinet. Avea halat de medic și mască medicală la gură. În seara de 13 aprilie, "doctorul" mi-a adus cele 40 de pastile de oxicodonă, la mine acasă. El era foarte precaut și nu a intrat la mine în casă. Mă vedeam cu el, de obicei, la hotel sau în fața casei mele”, a mai mărturisit Vlad Pascu.

Tudor Duma, zis Maru, dealerul prieten cu Vlad Pascu, a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de frații Constantin, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, toate, în formă continuată.

Într-un alt dosar, de furt calificat, Maru a scăpat cu o pedeapsă blândă, de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a intrat în Spitalul Floreasca, unde s-a filmat în timp ce se lăuda că a spart farmacia unității medicale, pentru a fura oxicodonă. De fapt, dealerul a reușit să fure doar două pungi cu ser fiziologic.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă două luni

Judecătoria Mangalia a hotărât ca Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a produs un accident rutier soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor trei, în localitatea 2 Mai, să rămână în arest preventiv pentru următoarele 60 de zile. 

Judecătoria Mangalia a respins, pentru a doua oară, cererea lui Vlad Pascu de a fi plasat în arest la domiciliu. Mai mult decât atât, instanța i-a prelungit arestul preventiv cu încă două luni.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu droguri 2 Mai
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close