Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii au decis că Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat

Judecătorii au decis că Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat

vlad pascu
Noul judecător care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu. Joi se va prezenta la prezidiu
de Raluca Butan    |    14 Iun 2024   •   14:29

Părinții victimelor ucise de Vlad Pascu au cerut schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor calificat, însă instanța a respins cererea. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Mangalia, pe motiv că cererea ar fi neîntemeiată.

În cazul în care încadrarea faptei s-ar fi schimbat în omor deosebit de grav, Vlad Pascu ar fi primit o pedeapsă mult mai aspră. 

Totodată, Judecătorul Carmen Berevoescu, a decis să repună cauza pe rolul instanței și a fixat deja un nou termen. Mai exact, 21 iunie, vinerea următoare, tot la Judecătoria Mangalia, începând cu ora 10:00. 

La acea dată vor fi citate părțile civile și va fi audiat din nou unul dintre martorii importanți, un apropiat al familiei Olariu. Acesta a fost audiat în trecut și de fosta judecătoare de caz, controversata Ancuța Popoviciu. La acea vreme, la ieșirea din sala de judecată, acesta ar fi declarat că magistratul nu l-a lăsat să povestească tot ce s-a întâmplat în ziua tragediei.

Adrian Cuculis a cerut schimbarea încadrării

În luna septembrie, avocatul Adrian Cuculis a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia să schimbe încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat și tentativa la omor calificat.

"În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat.

În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța", spunea Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Robertei, la acea vreme.

În acest caz, Vlad Pascu ar fi riscat închisoarea pe viață.

Reamintim faptul că pe data de 19 august 2023, tânărul s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri, doi dintre ei pierzându-și viața.

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close