“Bugetul total aferent prezentei scheme este echivalentul în lei a sumei de 103,4 mil.euro, compus din 79,6 mil. euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Reziliență în cadrul PNRR şi 23,8 mil. euro fonduri naționale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%”, precizează Virgil Popescu pe contul de FB.
Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici sau mijlocii (inclusiv întreprinderi nou înființate), cât și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin, ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare în baza procedurii de ofertare concurențială, care au înscrise în actul constitutiv activități privind producerea şi comercializarea de energie electrică, corespunzătoare diviziunii 35: "Producția şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiționat" din clasificarea codurilor CAEN rev. 2.
Ajutorul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi nu poate depăși 167.000 euro per MWh de stocare şi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.
Ofertele se pot depune prin platforma electronică dedicată PNRR până în data de 28 decembrie, ora 18.00, iar durata de implementare a proiectului nu trebuie să depășească data de 31 decembrie 2025.