Vinul este una dintre băuturile cele mai căutate de sărbători. De multe ori, ca să evităm aglomeraţia din supermarketuri, avem tendinţa să cumpărăm vinul din pieţe. Însă riscăm să ne îmbolnăvim.
Ca să-şi vândă băutura, ţăranii din pieţe amestecă vinurile nobile cu vinuri din hibrizi, falsificându-l.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de cercetări Alimentare, atrage atenţia că mai putem găsi vinuri falsificate şi în locurile în care se vinde vărsat.
De asemenea, mai sunt şi băuturile fermentate liniştit, vândute pe post de vin la care se adaugă arome.
Mencinicopschi mai spune că vinul nu se pune nicioadată în PET-uri. Ca să fim siguri ce bem, băutura ar trebui ţinută în sticlă de sticlă.
„Pericolul poate fi unul major, pentru că, în prezenţa alcoolului, celelalte ingrediente care contribuie la falsificarea vinului pot deveni şi mai periculoase”, a avertizat dr. Gheorghe Mencinicopschi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
„Eu sugerez celor care vor să se bucure de Sărbători să recurgă la vinurile îmbuteliate în sticlă de sticlă. Din fericire, avem vinuri de mare calitate, din podgorii consacrate”, a adăugat Gheorghe Mencinicopschi.