Antena 3 CNN Actualitate Vîntu: Am primit de la cineva din SRI o înregistrare audio cu Sebastian Ghiţă

Vîntu: Am primit de la cineva din SRI o înregistrare audio cu Sebastian Ghiţă

Vîntu: Am primit de la cineva din SRI o înregistrare audio cu Sebastian Ghiţă
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Mai 2012   •   21:04

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a depus joi, la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este judecat pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, o casetă cu o înregistrare audio, primită de la o persoană necunoscută din SRI, care "clarifică întregul caz".

La primul termen al recursului, Vîntu a declarat că, în urmă cu câteva zile, pe când se afla în maşină la un semafor, s-a apropiat de el un bărbat, probabil angajat al SRI, care i-a aruncat pe geamul deschis o înregistrare audio, informează Agerpres.

În acea înregistrare apar Sebastian Ghiţă şi Sorin Enache, iar Vîntu a solicitat instanţei să o admită ca probă, pentru că această înregistrare "clarifică întregul caz".

Întrebat de judecători de unde ştie că acea înregistrare este de la SRI şi cum de această instituţie îl ajută, deşi anterior el declarase că este urmărit de SRI, Vîntu a răspuns: "Sunt şi securişti de bine. Probabil că acel domn, nemulţumit de ceva, a decis să mă ajute. Numai SRI are tehnica necesară să facă acea înregistrare".

Judecători au acceptat caseta ca probă, însă au trimis o adresă la SRI pentru a li se comunica dacă acea înregistrare le aparţine.

Tot joi, instanţa i-a reaudiat pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar.

Vîntu şi-a menţinut declaraţia dată la instanţa de fond că nu l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, iar acea înregistrare în care el îl ameninţă pe Ghiţă a fost de fapt o înscenare pusă la cale de cei doi, pentru "a induce în eroare unele personaje din conducerea ţării" şi pentru a lăsa impresia că relaţiile lor nu mai erau cordiale.

În februarie 2012, SOV a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Alături de Sorin Ovidiu Vântu, a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit Parchetului General, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 7 iunie.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close