Antena 3 CNN Actualitate Vincenţiu Ploieşteanu: Medicul Patriarhului nu a răspuns la telefon. Aşa s-a ajuns la operaţie

Vincenţiu Ploieşteanu: Medicul Patriarhului nu a răspuns la telefon. Aşa s-a ajuns la operaţie

Vincenţiu Ploieşteanu: Medicul Patriarhului nu a răspuns la telefon. Aşa s-a ajuns la operaţie
07 Aug 2007   •   18:33

Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist i-a telefonat de mai multe ori prof.dr. Nicolae Ursea, medicul care îl trata în mod obişnuit, a spus marţi, Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu, secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a accentuat asupra faptului că Patriarhul era într-o stare deosebită de oboseală fizică şi psihică din cauza mai multor nopţi nedormite şi din acest motiv l-a căutat pe prof. Ursea, dar acesta nu a răspuns. În aceste condiţii, Patriarhul Teoctist nu l-a mai căutat şi a optat pentru operaţie, a adăugat Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu.

Secretarul Sfântului Sinod a explicat că Patriarhul era epuizat după o suferinţă de aproape două luni care îi dădea stări de oboseală, de epuizare fizică şi psihică şi, în aceste condiţii, pe 27 iulie, a dorit neapărat să discute cu prof.dr. Ionel Sinescu pentru a-l consulta în legătură cu o eventuală intervenţie chirurgicală. După ce prof. dr. Sinescu a fost găsit şi a venit să-l consulte la Catedrala Patriarhală, Prea Fericitul Teoctist s-a arătat încântat de acesta, pe care îl întâlnea pentru prima dată, şi a decis să se opereze. Un semn al liniştii pe care a căpătat-o şi a unei anume siguranţe a fost acela că a putut să doarmă două ore liniştit, fără întrerupere, după plecarea profesorului Sinescu, a adăugat ierarhul.

În legătură cu momentul desfăşurării operaţiei de luni, 30 iulie, Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu a afirmat că, după mai multe semnale ce au apărut în presă, Patriarhia a dat un comunicat în care a considerat că este necesar să anunţe că Patriarhul Teoctist a fost supus unui consult în urma căruia s-a decis să fie operat şi că, după intervenţia chirurgicală, Întâistătătorul BOR se simte bine. Însă, luni, 30 iulie, după ora 15.00, au apărut semnale neliniştitoare şi atunci s-a luat legătura cu Părintele Ioachim care se afla la Patriarh pentru a-i aduce ceai şi supă de legume, alimente ce îi erau necesare post-operator. Părintele Ioachim a explicat că la spital există o stare de agitaţie, dar nu avea mai multe detalii. Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu a spus că între timp a ajuns la spital, moment în care se anunţa la un post de televiziune trecerea la Domnul a Patriarhului Teoctist. ?Am fost îndureraţi de faptul că managerul Spitalului Fundeni a anunţat, la ora 17.00, presei, trecerea la Domnul (a Patriarhului Teoctist - n.r.) şi nu ne-a anunţat şi pe noi?, a spus Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu.

Episcopul vicar patriarhal a ţinut să precizeze că Patriarhia a fost de acord cu autosesizarea Colegiului Medicilor cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul Patriarhului Teoctist, pentru a se ridica orice fel de suspiciune.

Citiţi MEDICAŢIA PATRIARHULUI TREBUIA ÎNTRERUPTĂ CU TREI ZILE ÎNAINTE DE OPERAŢIE

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close