Antena 3 CNN Actualitate Vin vijelii şi ploi torenţiale! Cod galben de inundaţii

Vin vijelii şi ploi torenţiale! Cod galben de inundaţii

Vin vijelii şi ploi torenţiale! Cod galben de inundaţii
09 Iul 2007   •   14:05

Vin furtunile în toată ţara, cu pericol de inundaţii în 16 judeţe, potrivit unei duble avertizări venite de la meteorologi şi hidrologi. Prefecturile au fost atenţionate că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici din anumite bazine hidrografice, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, de marţi noapte până vineri la prânz. În perioada menţionată sunt prognozate precipitaţii cu caracter torenţial, ce pot depăşi local 40-50 de litri pe metrul pătrat, cât ar fi normal să plouă în 2 - 3 săptămâni ale lunii iulie.

Autoritatea Naţională de Meteorologie a emis un cod galben pentru toată ţara, începând din partea a doua a zilei de marţi, când instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile. Se vor înregistra intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial şi izolat grindină.

Potrivit ANM, marţi, 10 iulie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculara în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi al Moldovei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close