Antena 3 CNN Actualitate Vijelii, inundaţii şi ninsori în sudul ţării (VIDEO)

Vijelii, inundaţii şi ninsori în sudul ţării (VIDEO)

Vijelii, inundaţii şi ninsori în sudul ţării <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Noi 2007   •   07:11

Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga ţară. Zeci de familii au fost izolate de ape, reţelele de electricitate au fost afectate în 45 de localităţi, mai multe drumuri au devenit impracticabile din cauza ninsorilor abundente, iar toate porturile au fost închise. Şi Bucureştiul a fost afectat de vremea extrem de rea. Copaci doborâţi, maşini distruse, semafoare şi panouri publicitare culcate la pământ. Temperatura aerului nu a depăşit 2 grade, iar vântul a suflat cu peste 10 metri pe secundă.
Ploaia şi rafalele puternice de vânt i-au ţinut pe majoritatea bucureştenilor în case. În jurul orei 21, oraşul era pustiu. Nici măcar în staţiile de autobuz din centru nu erau mai mult de 3-4 oameni. Vântul a doborât un arbore de pe bulevardul Camil Resu din Capitală. Copacul a avariat trei maşini. Proprietarii au de gând să ceară daune primăriei pentru că arborele nu a fost tăiat la timp.
VIJELII PUTERNICE ÎN CAPITALĂ

Zăpadă de un metru în Mehedinţi
După ce noaptea trecută a nins mai bine de 12 de ore, stratul de zăpadă în unele localităţi din Mehedinţi s-a ridicat la peste 80 de centimetri. Mai multe sate sunt izolate la această oră din cauza drumurilor impracticabile, iar autorităţile nu pot face nimic până când ninsorile nu se opresc. În zona Rânca din judeţul Gorj, DN 67C a fost închis, din cauza viscolului, pe sensul de mers Novaci-Rânca. Măsura i-a luat prin surprindere pe şoferi. Unii şi-au asumat însă riscul de a merge mai departe. Alţii au preferat să-şi abandoneze maşinile.
STRATUL DE ZĂPADĂ A ATINS 1 METRU ÎN MEHEDINTI

Inundaţii în Gorj şi Mehedinţi
Judeţele vizate de avertizarea cu cod portocaliu, emisă de hidrologi, s-au confruntat deja cu precipitaţii abundente. În judeţul Mehedinţi, DN 6 a fost acoperit de ape, iar zeci de familii au fost izolate, după ce mai multe râuri au ieşit din matcă. Mai multe localităţi au rămas izolate, după ce un pod care făcea legătura între localităţile Floreşti-Câmpu Mare şi Bala s-a rupt. Şi Vama Porţile de Fier I a fost inundată. Nici în judeţul Gorj situaţia nu este mai bună.

25 de localităţi fără curent electric în Dâmboviţa
Şi judeţul Dâmboviţa se află sub atenţionare cod galben. Din cauza furtunilor, vântul puternic a smuls o parte a acoperişului unei şcoli iar 25 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

În Craiova, acoperişuri de clădiri smulse de vântul puternic, s-au prăbuşit peste maşini parcate
Cel puţin şase maşini au fost avariate, în ultimele 48 de ore, după ce acoperişurile mai multor clădiri din Craiova au fost smulse de vântul puternic şi s-au prăbuşit peste autoturismele parcate. Autorităţile din Dolj iau măsuri pentru îndepărtarea efectelor precipitaţiilor şi vântului puternic din ultimele două zile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close