Antena 3 CNN Actualitate Vieţi puse în pericol la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş din cauza lipsei de fonduri

Vieţi puse în pericol la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş din cauza lipsei de fonduri

Vieţi puse în pericol la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş din cauza lipsei de fonduri
21 Noi 2009   •   11:00

Situaţie fără precedent la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş. Medicii spun că vieţile multor pacienţi sunt în pericol, din cauza lipsei de fonduri. Cel mai mult au de suferit pacienţii cu probleme cardiace, care nu pot aştepta la nesfârşit un ajutor din partea autorităţilor.

Zeci de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru o operaţie de mai bine de jumătate de an. Unul dintre cazuri este al unui băieţel din Bacău, care suferă de insuficienţă pulmonară şi are o valvă malformată. Părinţii povestesc că se tem pentru viaţa copilului lor pentru că încă din luna ianuarie aşteaptă să fie operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, dar nu sunt fonduri.

?Am fost tot timpul amânaţi, din lipsă de fonduri, din lipsă de materiale pentru operaţie. Dacă am avea noi partea financiară sa cumparam ce putem... Fiecare parinte se zbate şi încearcă să facă să fie bine, sperăm ca autorităţile să se implice?, spune mama lui Rareş.

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş spun că niciodată nu au trecut printr-o perioadă atât de grea de când s-a înfiinţat spitalul.

La Târgu Mureş ar fi trebuit operaţi, în acest an, 70 de copii. Ei şi familiile lor sunt nevoiţi să aştepte până în 2010 intervenţia chirurgicală.



Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close