Antena 3 CNN Actualitate Videanu: ?Spaţiile verzi - o luptă politică interesată?

Videanu: ?Spaţiile verzi - o luptă politică interesată?

Videanu: ?Spaţiile verzi - o luptă politică interesată?
08 Iul 2007   •   12:47

În replică la acuzaţiile lui Marian Vanghelie, Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, consideră că problema parcului Bordei a devenit o temă de luptă politică, încercându-se să se speculeze astfel buna credinţă a oamenilor legată de mediul înconjurător. În cadrul conferinţei de presă de duminică, Videanu a ţinut să-şi afirme disponibilitatea de a se alătura unui demers legal ?şi nu unuia politicianist? privind redarea acestei zone Bucureştiului. ?Consider că din nefericire situaţia spaţiilor verzi din Bucureşti a devenit o temă de luptă politică interesată?, a mai spus Videanu, remarcând că primarul sectorului 5 este într-un conflict deschis legat de magazinul Bucureşti cu avocatul omului de afaceri Costel Costanda.

Deşi primăria bucureşteană a încercat în mai multe rânduri găsirea unei soluţii administrative pentru rezolvarea problemei, acum este pusă în situaţia de a executa o hotărâre judecătorească definitivă. ?Trăim într-un stat de drept iar din punctul meu de vedere legile nu se discută ci se execută.?, a precizat primarul Bucureştiului. Legea României prevede că nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti constituie infracţiune. Adrian Videanu a declarat că ?în plan strict personal consider hotărârea judecatorească un atentat la autonomia administraţiei locale? şi a amintit că în timpul mandatului său ca edil al Capitalei nu a iniţiat, semnat sau susţinut niciun demers sau iniţiativă care să ducă la distrugerea parcului Bordei.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, continuă atacurile la adresa primarului general Adriean Videanu, dar şi a preşedintelui Băsescu. Vanghelie a declarat că şeful statului ar trebui să-i ceară lui Videanu să facă demersuri pentru ca Parcul Bordei să rămână spaţiu de utilitate publică. De altfel, şeful PSD Bucureşti participă duminică la o acţiune de protest - un lanţ uman ce va înconjura parcul Bordei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close