Antena 3 CNN Actualitate Videanu face grădiniţe de lux în case boiereşti

Videanu face grădiniţe de lux în case boiereşti

Videanu face grădiniţe de lux în case boiereşti
22 Mar 2007   •   09:21

Primăria Capitalei cumpără clădiri istorice pe care apoi le transformă în grădiniţe. Una dintre clădirile pe care Municipalitatea a pus ochii este o fostă casă boierească. Are parter, etaj şi mansardă şi costă două milioane de euro. Altă clădire este ceva mai ieftină, doar 500.000 de euro. Ambele au peste 100 de ani şi necesită reparaţii capitale.

Victor Adâr, consilier municipal, consideră că nu merită investiţi atâţia bani în cele două clădiri. Şi nu neapărat preţul îl contestă consilierii, ci destinaţia pe care vrea să o dea edilul Capitalei clădirilor pe care le cumpără. Cele două imobile nu le pot asigura copiilor spaţiul de joacă de care au nevoie, spun ei. Şi experţii imobiliari susţin părerea consilierilor. Ar fi o afacere bună, dar clădirile ar trebui să primească o altă destinaţie.

Şeful Capitalei crede însă în proiectul său. Clădirile istorice sunt tocmai bune pentru cei mici, iar ?pentru copii, nimic nu e scump?, declară Adriean Videanu. În total, Municipalitatea vrea să cumpere 8 asemenea clădiri în valoare de peste 15 milioane de euro. În afară de grădiniţe, imobilele vor fi gazdui în spaţii de birouri.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close