Reamintim că Tony de la Ploieşti, un cunoscut manelist, a murit, noaptea trecută, la câteva ore după ce a fost implicat într-un accident, iar poliţiştii au fost nevoiţi să îl imobilizeze pentru a-l linişti.
Astfel, poliţiştii l-au imobilzat şi l-au dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezenţei substanţelor interzise.
La spital, manelistul a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Poliţiştii din cadrul IPJ Prahova au deschis o anchetă.
Întrebat care ar fi putut fi cauza morţii manelistului Tony de la Ploieşti şi dacă e posibil ca intervenţia polițiștilor să-i fi agravat situaţia, mai ales în cazul în care în acea seara el ar fi consumat şi droguri, Victor Voicu, academician, profesor de toxicologie a spus:
"Un individ care consumă droguri sau alcool, nu vorbim de cazul în speță de Tony de la Ploiești, are o patologie curentă. Nu e nimeni perfect, mai ales cei care consumă alcool și droguri în mod cronic. În acest context am și văzut răspunsul de la examenul necrotic de la anatomie patologică, că bietul om a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute pe fond de hipertrofie cardiacă. Hipertrofia cardiacă se produce fie în contextul unei patologii cardiace diverse, dar mai ales în hipertensiunie.
Deci, dacă era un hipertensiv și a consumat și droguri psihostimulante, cocaină sau altceva, e greu, nu avem diagnosticul din punct de vedere toxicologic, analitic, cel puțin n-am văzut. Eu am văzut doar aspectele necropice și comportamentul. Făcea crize de tip epileptic. Poate că avea antecedente epileptice, poate s-a făcut din cauza hipoxiei, că se poate să facă un fel de convulsii în context de hipoxie, de scădere a debitului de oxigen.
Nu știu exact în ce context a pus piciorul pe torace sau nu, sau genunchiul pe torace, și i-a redus o parte din capacitatea ventilatorie. Dar problema este infirmată de faptul că insuficiența acea cardio-respiratorie este acută în context de hipertrofie cardiacă. Deci avea o boală cardiacă.
Ar trebui să răspund foarte înțelept, în sensul că, știți, o picătură umple paharul și se varsă. E greu de explicat că în contextul respectiv, al unui traumatism care îl face, această contenție a cătușei sau mai știu eu, sigur că are o influență negativă asupra individului, dar individul s-a pus singur în situația asta.
Trebuie să fiu imparțial, adică pe de o parte autoritate trebuie sprijinită, că altfel o luăm razna. Consumul de droguri a luat-o razna, devine incontrolabil, inclusiv în școli și în acest context ce era sa facă polițistul? Trebuia să-l imobilizeze, să-l ducă, să facă determinări biologice cu ce a consumat.
E foarte greu să tragem o concluzie, cercetarea penală pe caz va lumina puțin peisajul. Fără îndoială vom avea niște explicații suplimentare. Atenție, părinți și oameni ai lumii românești, consumul de droguri ne duce la pierzanie", a spus Victor Voicu, academician, profesor de toxicologie, la emisiunea Sinteza Zile de la Antena 3 CNN.