În acest caz, în mai 2006, colonelul magistrat Silvestru Boeru, de la Secţia Parchetelor Militare, a decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Gigi Becali. Soluţia a fost însă infirmată de şeful interimar al Secţiei Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea. Voinea a decis redeschiderea dosarului şi trimiterea acestuia la DNA, pe motiv că valoarea prejudiciului produs este mai mare de un milion de euro.
Victor Babiuc a făcut plângere împotriva acestei soluţii, dar plângerea sa a fost respinsă de fostul procuror general adjunct Gabriela Ghiţă.
Astfel, dosarul a ajuns la Secţia militară a DNA, iar în iulie 2007, după publicarea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la necompetenţa procurorilor militari de a ancheta civili, cazul a fost preluat de către Secţia I a DNA de combatere a infracţiunilor de corupţie.
În 2 iunie 1999, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un proces-verbal prin care schimbau două suprafeţe de pământ. Becali ar fi primit de la MAPN un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Diferenţa de preţ, estimată în 2002 la aproximativ 3,3 milioane de dolari, a fost în favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren în valoare de 4,7 de miloane de dolari.
Finanţatorul echipei Steaua Gigi Becali a respins acuzaţiile de miercuri potrivit cărora i-ar fi dat mită lui Victor Babiuc, susţinând că DNA ?poate urmări penal toată ţara pentru că s-au luat trei pâini de la brutărie?.
?Cu Victor Babiuc nu am dat decât o singura dată mâna. Aşa că unde este mita? Oricum pe mine nu mă afectează, îmi creşte şi mai mult popularitatea", a comentat Gigi Becali acţiunea DNA privind urmărirea penală a lui Babiuc.
În ultima perioadă DNA a cerut avizul Preşedinţiei pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Justiţiei Tudor Chiuariu, fostului ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy, precum şi a foştilor demnitari Adrian Năstase şi Miron Mitrea.
Antena3.ro