Antena 3 CNN Actualitate Victimele accidentului aviatic din Vâlcea au fost descarcerate (VIDEO)

Victimele accidentului aviatic din Vâlcea au fost descarcerate (VIDEO)

Victimele accidentului aviatic din Vâlcea au fost descarcerate <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Sep 2007   •   15:21

Cele trei victime ale accidentului aviatic din Vâlcea nu au putut fi scoase din epava avionului, deoarece aeronava putea să explodeze în orice moment. Jandarmii au păzit peste noapte zona. Echipele de descarcerare de la ISU Vâlcea, formate din 20 de persoane au început operaţiunile de descarcerare, miercuri dimineaţă. Trupurile celor 3 vor fi transportate la morga din Horezu. În aparat se aflau doi cetăţeni austrieci şi un român care vroiau să fotografieze pentru cartografiere zona munţilor Căpăţânii.

Poliţiştii l-au identificat pe cetăţeanul român aflat în avionul prăbuşit. Bărbatul în vârstă de 32 de ani se numeşte Cătălin Cristian Petcu, este din Caracal şi este de profesie fotograf. Echipele de descarcerare au descoperit un paşaport austriac pe numele Martin Rudel, de 46 de ani, născut la Viena.

Avionul Diamond DA 42 Twin Star nu este prevăzut cu o cutie neagră, ceea ce, spun anchetatorii, va îngreuna depistarea cauzelor accidentului. Aparatul era înmatriculat în Austria.

Avionul s-a prăbuşit în munţi, la mare distanţă de cel mai apropiat drum de acces. Echipele de salvare ale salvamontului şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la faţa locului cu dificultate, după lăsarea întunericului. Autorităţile au amânat operaţiunile de descarcerare până la ziuă, din cauza pericolului de explozie.

Accidentul aviatic a fost raportat la serviciul 112 de către un pădurar aflat în apropiere. A fost prima persoană care a văzut resturile avionului. În aparatul de zbor se aflau doi cetăţeni austrieci şi un român care intenţionau să fotografieze pentru cartografiere zona munţilor Căpăţânii. Avionul decolase de pe aeroportul internaţional din Craiova.

Potrivit oficialilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă, aparatul de zbor a decolat cu toate autorizaţiile necesare, cei doi experţi austrieci fiind însoţiţi de un operator de zbor român, potrivit reglementărilor aeronautice româneşti.

3 MORŢI ÎNTR-UN ACCIDENT AVIATIC ÎN VÂLCEA

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close