Antena 3 CNN Actualitate Viaţă nouă pentru o familie cu cinci copii din Sectorul 5 | Primarul umanist Cristian Popescu Piedone: "Maica Domnului este cu voi"

Viaţă nouă pentru o familie cu cinci copii din Sectorul 5 | Primarul umanist Cristian Popescu Piedone: "Maica Domnului este cu voi"

O familie din Sectorul 5 are, din această săptămână, o viață nouă! Și nu pentru că vreunul dintre membrii săi ar fi primit un transplant, ci pentru că inimile tuturor au reînceput să bată de bucurie.

cristian popescu piedone sectorul 5
Viaţă nouă pentru o familie cu cinci copii din Sectorul 5 | Primarul umanist Cristian Popescu Piedone: "Maica Domnului este cu voi" Sursa foto: Facebook | Cristian Popescu Piedone
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2022   •   17:00

Cei șapte membri ai familiei, dintre care cinci copii, trăiesc ceea ce numai la televizor au putut vedea: au o casă nouă și curată, construită în timp record prin implicarea Primăriei Sectorului 5, beneficiază de electrocasnice noi și au acces la educație și servicii sociale.

“Acesta este micul vostru palat, acum. Maica Domnului este cu voi și, prin puterea părintelui paroh s-au făcut aceste minuni. Ați fost luați în evidențele Direcției Generale de Assitență Socială și Protecția Copilului și faceți parte din familia noastră. A fi uman înseamnă a simți aproapele și asta facem noi”, a declarat primarul umanist al Sectorului 5, Cristian Victor Popescu Piedone, la inaugurarea noii locuințe a familiei Ganea.

În numai 17 zile, dintr-o casă dărăpănată, imobilul a fost transformat radical într-o casă cu acoperiș nou, izolație termică, instalații sanitare noi și mobilier nou, inclusiv computer și birou de studiu pentru copiii care merg la școală.

“Eu nici nu visam așa ceva, domnul primar!”, a exclamat Diana – mama celor cinci copii, când și-a văzut noua locuință.

Cazul a ajuns în atenția primarului umanist Cristian Victor Popescu Piedone prin grija părintelui paroh al Bisericii Acoperământul Maicii Domnului, Mirea Vîrtejanu, și realizatorului de televiziune Dan Negru, aceștia luându-și angajamentul ca până pe 20 ianurie 2022 să dea șansa acestor copii și părinți să se bucure de un trai decent.

Costurile de reabilitare ale căminului familiei Ganea nu au implicat fonduri publice, fiind susținute exclusiv din donații și prin contribuția unei companii private de construcții, SC Concelex SRL.

“Domnul primar a împlinit un cuvânt al Domnului, acela de a-și iubi aproapele, ceea ce a și făcut prin gestul său umil”, a binecuvântat noul cămin preotul paroh.

Acum 17 zile, Copilăria unor suflete bune trăia într-un amestec de lemn, ciment, spoială și cretă. Sărăcia alungase zâmbetele... Ploaia ciuruise tavanul. Și tăcerea pusese stăpânire pe visuri... Povestea a rămas însă vie! Și-a făcut loc printre cioburile de fereastră, a primit binecuvântarea lui Dumnezeu și-a ajuns la urechile unor oameni buni! Iar oamenii buni... au făcut o magie! Au alungat spoiala și creta și lemnul șubred și mizeria și sărăcia cea lucie și nedreaptă. În locul lor au așezat... normalitate! Și păpuși. ? Și... viitor! Și-au readus speranța intr-o casă de români!❤️ Comunitatea lui Piedone merită, zi de zi, mai mult! Piedone încearcă să-și facă fericită comunitatea care l-a ales s-o reprezinte! Piedone poate, Piedone vrea, dar nu reușește niciodată nimic dacă este singur! Îți mulțumesc părinte! ? Îți mulțumesc Dan? Îți mulțumesc, prieten drag❤️ Vă mulțumesc, prieteni dragi❤️ Vă mulțumesc tuturor celor care ați ajutat această poveste să meargă sănătoasă, curată și optimistă mai departe!❤️ Împreună, facem imposibilul... posibil! Vă mulțumesc și vă iubesc!❤️ PS: Poftă bună la musaca, mămico? Tată... gata cu șantierele! Te angajăm la noi! Și-o să vă fie bine!? Copii... să vă iubiți părinții și să credeți nemărginit în voi!❤️ Cu respect, primarul Piedone?

Publicată de Cristian Popescu Piedone pe Vineri, 21 ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedone sectorul 5
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close