Antena 3 CNN Actualitate "Vezi ce e viu și ce e mort". Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, provocarea acum e găsirea lor în mâlul de după inundații

"Vezi ce e viu și ce e mort". Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, provocarea acum e găsirea lor în mâlul de după inundații

inundatii pompieri
Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, provocarea acum e găsirea lor în mâlul de după inundații. FOTO: Facebook IGSU
de G.M.    |    21 Sep 2024   •   08:57

Imagini dramatice vin din localitățile lovite de inundațiile puternice din ultimele zile. Porci, găini și alte sute de animale au sfârșit luate de ape, iar terenurile agricole sunt inundate. Oamenii se uită neputincioși către cer și așteaptă ajutorul autorităților. 

Pompierii gălăţeni intervin în prezent pe cursul Dunării, unde au cea de-a patra misiune de degajare a animalelor moarte care vin din amonte. Pompierii, cu cele două bărci de salvare, le trag la malul Dunării, de unde sunt gestionate de către DSVSA.

"Vezi ce e viu și ce e mort". 

Peste 5000 de gospodării care deţin animale se află în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi. Peste 2.200 de vaci, cai, oi și capre, 6.200 de păsări şi 120 de familii de albine au pierit. 

ANSVSA recomandă tuturor proprietarilor de animale din zonele afectate de inundaţii să coopereze cu medicii veterinari pentru efectuarea acţiunilor sanitare veterinare de necesitate.

Specialiștii de la Apele Române spun că în Vaslui a plouat cât pentru un an, iar inundații precum cele din Galaţi au loc o dată la 100 de ani.
Apa a lovit cu putere, a distrus case și grădini. Toată munca oamenilor s-a acoperit de mâl.
 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close