Antena 3 CNN Actualitate Vezi ce cadou neobişnuit de 8 martie au primit femeile din Râşca

Vezi ce cadou neobişnuit de 8 martie au primit femeile din Râşca

Vezi ce cadou neobişnuit de 8 martie au primit femeile din Râşca
Foto: dipity.com
09 Mar 2012   •   07:35

De 8 Martie, femeile din Râşca au primit cadou ... vaci irlandeze. Cele 45 de bovine au ajuns cu avionul la noi în ţară în urmă cu o lună. Bovinele vor fi integrate într-un program de asigurare a hranei pentru orfani şi familii de ţărani nevoiaşi.

Chiar dacă nu au mai primit niciodată un astfel de cadou de 8 Martie, gospodinele din comuna clujeană Râşca erau nerăbdătoare să ajungă cu ele acasă.

Ştiau că văcuţele din rasa Holstein Friza dau foarte mult lapte. Atât de mult, încât fiecare familie care va primi în îngrijire o vacă în cadrul acestui program, va dona câte 300 de litri de lapte pentru copiii din orfelinatele situate în centrul şi vestul României.

Cele 45 de văcuţe au fost oferite de Fundaţia Heifer România în parteneriat cu Fundaţia Bothar Irlanda. Noii proprietari au datoria ca primele femele obţinute de la animalele primite să fie donate altor fermieri străini. Asta este o tradiţie a fermierilor irlandezi.

Vitele fac parte deja din al doilea lot sosit. O parte dintre vacile sosite anterior în Râşca au deja viţei, iar proprietarii lor sunt foarte mulţumiţi de cantitatea de lapte, producţia fiind mult mai mare decât cea a raselor locale.

×
Subiecte în articol: vaci femei 8 martie Ziua Femeii cadou
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close