Antena 3 CNN Actualitate Şoferii ar putea scăpa de o amendă importantă dacă vor plăti taxa în 24 de ore

Şoferii ar putea scăpa de o amendă importantă dacă vor plăti taxa în 24 de ore

rovinieta camera trafic
Rovinieta poate fi plătită și pe ghișeul.ro. Sursă foto: Jackyenjoyphotography / Getty Images
de M.P.    |    06 Oct 2024   •   16:25

Şoferii români pot primi o veste bună din partea Comisiei de Transport care vrea să elimine amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale.

 Șoferii vor putea ca timp de 24 de ore să plătească taxa prevăzută de reglementările în vigoare. Această măsură este prevăzută de un proiect de lege care a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și care va ajunge în plen.

Se va aplica același sistem precum în cazul taxei de pod pentru Fetești-Cernavodă pentru care șoferii trebuie să-și cumpere rovinietă înainte de a intra pe drumurile unde aceasta este necesară,.

Rovinieta pentru un an costă 28 de euro, adică aproximativ 140 de lei iar absenţa ei se pedepsește cu amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei pentru vehiculele mici și 4.500 de lei pentru camioanele de mare tonaj.

"Am gândit această modificare legislativă în contextul în care s-au înregistrat numeroase situaţii în care şoferii au fost amendaţi automat, fără a avea ocazia să îşi remedieze situaţia, considerâd că nu este corect ca șoferii care nu şi-au achitat rovinieta înainte de a circula pe drumurile naţionale (pentru că, pur și simplu, au uitat ori dintr-o eroare umană), să fie sancţionaţi fără avertisment și fără a avea posibilitatea de a corecta această scăpare", a anunţat deputatul Alexandru Andrei, iniţiatorul legii.

×
Subiecte în articol: rovinieta taxa Fetesti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close