”Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.
Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene! Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.
Câți pensionari vor beneficia de tichete de masă caldă și ce trebuie să facă pentru a le primi
Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării. Pensionarii vor mai primi și lista unităților autorizate unde pot merge pentru a folosi tichetele. La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei. Astfel, pensionarii cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri la nivelul indemnizației sociale (704 lei), precum și persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale, vor primi mese calde prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).
Subiectul pensiilor este unul aprins în ultima vreme, având în vedere că reprezentanții PSD au anunțat că vor depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă nu își va respecta promisiunile de dublare a alocațiilor pentru copii și nu va mări pensiile. Pe de altă parte, Guvernul Orban susține că pensiile vor crește cu cel mult 10 procente.
Florin Cîțu: Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare
Florin Cîțu a declarat că nu se poate discuta despre pensii fără să discuți despre investiții.
"Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Noi nu facem lucruri populiste. Nu putem să discutăm despre pensii fără să vorbim despre investiții. Acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm" , a spus Florin Cîțu