Antena 3 CNN Actualitate Verdict: elefantul Gaya de la Zoo a fost ucis

Verdict: elefantul Gaya de la Zoo a fost ucis

Verdict: elefantul Gaya de la Zoo a fost ucis
14 Iun 2007   •   12:10

Verdict, crimă! Aşa vorbeşte comisia de anchetă despre moartea elefantului Gaya. Conducerea de la Zoo Bucureşti neagă acuzaţiile şi spune că va prezenta în curând adevărata situaţie. Raportul întocmit de comisia de anchetă a Consiliului General acuză conducerea Grădinii Zoologice că a acţionat primitiv atunci când a folosit torţe şi câini poliţişti pentru a forţa animalul să intre în ţarc. Mai mult, raportul acuză tratamentul aplicat elefantului care, în ultimii 4 ani de viaţă, a fost în permanenţă stresat. Totul a atins apogeul în noaptea dintre 19 şi 20 octombrie când Gaya a murit în chinuri.

Comisia a mai constatat că numai în ultimul an 114 exemplare, printre care un urs tibetan, un struţ african, doi mufloni sau 3 canguri au decedat în condiţii suspecte. Pe lângă acestea, alte peste 8.000 de animale şi păsări au fost declarate decedate prin oferirea lor ca hrană vie reptilelor.

Elefantul Gaya era unul dintre cei mai iubiţi locatari ai Grădinii Zoologice. Cu o zi înainte să moară, angajaţii au adus câini poliţişti pentru a convinge elefantul să intre în adăpostul de iarnă. Elefantul a dat semne de slăbiciune şi s-a prăbuşit. Îngrijitorii n-au reuşit să o ridice pe Gaya nici cu macaraua. A murit în chinuri, a doua zi şi a fost tranşată cu drujba.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close