Antena 3 CNN Actualitate Vaslui: Un bebeluş de şase luni a murit în urma unui şoc hipotermic

Vaslui: Un bebeluş de şase luni a murit în urma unui şoc hipotermic

Vaslui: Un bebeluş de şase luni a murit în urma unui şoc hipotermic
Foto: Intact Images
03 Ian 2011   •   11:51

Un bebeluş de doar şase luni din localitatea vasluiană Gara Banca a murit, duminică noapte, după ce a fost adus la spital în stare de hipotermie. Părinţii susţin că bebeluşul s-a simţit rău în ultimele zile. Doctorii de la Spitalul din Bârlad nu l-au mai putut salva.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, citat de Mediafax, cei care au chemat salvarea au fost părinţii micuţului. În momentul în care medicii au ajuns la locuinţă, copilul se afla în stare foarte gravă. 

"Bebeluşul avea o formă medie de hipotermie, având temperatura corpului de 31,1 grade, ceea ce este foarte puţin pentru un sugar. Nu ştim care sunt cauzele exacte care au condus la apariţia acestei stări de hipotermie, însă, probabil, este vorba şi de neglijenţa părinţilor în acest caz", a declarat pentru sursa citată Ana Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.

În ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul "Sfântul Nicolae" din Bârlad, bebeluşul nu a mai putut fi salvat.

"Copilul a fost preluat de către medici în stare extrem de gravă, fază terminală. Diagnosticul pus de către medicul de gardă a fost de enterocolită acută, iar din spusele mamei copilul era bolnav de vreo două zile. Acum nu ştim în ce condiţii a apărut şi acea formă de hipotermie, medicii legişti fiind cei care vor stabili cu exactitate cauzele decesului", a spus managerul Spitalului de Copii "Sfântul Nicolae".

Toate organismele abilitate vor fi sesizate în acest caz, pentru declanşarea unor anchete în urma cărora se va stabili dacă părinţii poartă sau nu vreo vină în privinţa morţii bebeluşului.


×
Subiecte în articol: bebelus hipotermie deces Barlad
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close