Antena 3 CNN Actualitate Vasile Turcu dă autografe la DNA. Despre afacerea Opera Română, nu ştie nimic

Vasile Turcu dă autografe la DNA. Despre afacerea Opera Română, nu ştie nimic

1 minut de citit Publicat la 11:38 24 Noi 2008 Modificat la 11:38 24 Noi 2008
Vasile Turcu dă autografe la DNA. Despre afacerea Opera Română, nu ştie nimic
Vicepreşedintele Clubului Dinamo, Vasile Turcu, a făcut luni o vizită la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru o discuţie. La finalul audierilor, care au durat circa o jumătate de oră, acesta a declarat presei că procurorii l-au chemat ?pentru a le da un autograf"... El a precizat că ?nu are treabă cu dosarul în care a fost citat?. ?Administratorii firmei care a făcut contractul cu Opera Română trebuie să fie audiaţi?, a spus Turcu.
Ancheta DNA vizează un contract de reparaţii derulat între societatea Romconstruct, deţinută de Turcu, şi Opera Română. Turcu a declarat că nu ştie care ar fi legătura dintre el şi acest caz: ?Eu nu sunt specialist acolo. Nu am participat la negocieri. Eu sunt acţionar. Consiliul de administraţie gestionează o societate. Pe mine mă acuză că sunt persoană publică, că am mai deranjat pe undeva, pe ici pe colo. Eu vreau să ştiu un prejudiciu concret, clar, iar ei - Nu, că aţi semnat şi dumneavoastră contractul ăla! Păi, dacă mi l-au pus în faţă, pe masă, şi eu întreb domnilor administratori, jurişti, e corect? Da. Şi am semnat. I-am întrebat încă o dată, e pe lege. Da. Am semnat", a explicat acţionarul clubului Dinamo.
În 2001, cele două firme s-au angajat să reabiliteze clădirea Operei pentru suma de 500 de milioane de lei vechi. Până la final, Ministerul Culturii a plătit aproape 150 de miliarde de lei vechi, deoarece lucrările s-au extins. Potrivit surselor judiciare, Romconstruct Holding Grup SA se obliga să execute la Opera Naţională din Bucureşti o serie de lucrări de reparaţii curente, respectiv zugrăveli, mochetare, schimbare obiecte sanitare din cabinele artiştilor, a oglinzilor, repararea mobilierului şi a tâmplăriei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme director general al Operei. În urma scandalului, Ludovic Spiess a fost demis.
Contractul a fost făcut cu încredinţare directă, mulţumită valorii, astfel că nu a fost necesară organizarea unei licitaţii. Contractul a fost prelungit ulterior prin 16 acte adiţionale, ajungându-se în cele din urmă la fabuloasa sumă de aproape 150 de miliarde de lei vechi.
Neregulile contractului între Turcu şi Opera Naţională au fost semnalate de preşedintele Grupului de Investigaţie Politică, Mugur Ciuvică, în 2005.
Sursa foto: Sunt.bloggerul.ro
Antena3.ro

×
x close