Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pe Vasile Lavric, cunoscut și sub denumirea de ”mâncătorul de femei” pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în varianta omorului calificat și profanare de cadavre sau morminte și l-a condamnat la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.
El a fost trimis în judecată la mijlocul anului trecut și este în arest preventiv de la finalul lui 2020.
Vasile Lavric ar fi ucis nu mai puțin de patru femei, ale căror cadavre nu au fost găsite până acum. Vasile Lavric a fost trimis în judecată deocamdată doar pentru una dintre presupusele crime.
Anchetatorii i-au inventariat bunurile de valoare, în condițiile în care urmașii femeii au cerut despăgubiri în valoare de 400.000 de euro. Și cheltuielile de judecată imputate bărbatului se apropie și ele de 13.000 de euro.
Detalii din dosarul lui Vasile Lavric "Mâncătorul de femei". Procurorii au descoperit mobilul crimei
Prima victimă a lui Vasile Lavric ar fi fost a doua sa soție, în condițiile în care prima, moartă și ea, ar fi decedat, totuși, din cauze naturale.
Crima ar fi avut loc în 2015, când aceasta a dispărut fără urmă. Ulterior, au dispărut și două dintre surorile acesteia, dintre care una ar fi fost, la rândul ei, iubita presupusului criminal, iar cealaltă ar fi aflat adevărul despre soarta surorilor sale. Despre toate cele trei victime ale sale, Lavric ar fi spus că „au plecat în Italia”.
”În urma cercetărilor efectuate a rezultat că inculpatul, în noaptea de 10/11 iunie 2020, și-ar fi luat soția de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuți, transportând-o într-un loc necunoscut, după care pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menținerea măsurii arestării preventive și a sechestrului asigurător constituit”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Soluția Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.