Antena 3 CNN Actualitate Vânzarea bunurilor familiei Tinu blocată de instanţă

Vânzarea bunurilor familiei Tinu blocată de instanţă

Vânzarea bunurilor familiei Tinu blocată de instanţă
20 Mar 2007   •   15:27

Vânzarea bunurilor familiei lui Dumitru Tinu, inclusiv acţiunile de la cotidianul Adevărul, a fost blocată de instanţa Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, până la stabilirea definitivă a paternităţii lui Andrei Iucinu. Instanţa a admis contestaţia lui Andrei Iucinu privind înstrăinarea averii lui Dumitru Tinu, magistraţii hotărând ca bunurile familiei fostul jurnalist să nu poată fi vândut până la stabilirea, printr-o decizie definitivă, a paternităţii lui Iucinu.

Andrei Iucinu le-a chemat în judecată pe Ana Maria Tinu, fiica jurnalistului Dumitru Tinu şi pe soţia acestuia, Tamara. Iniţial, acţiunea a fost îndreptată şi împotriva lui Dinu Patriciu, dar acesta a fost scos ulterior din proces. Andrei Iucinu a cerut, printr-o acţiune denumită "obligaţia de a nu face", ca Ana Maria, fiica fostului jurnalist, să nu poată înstrăina patrimoniul familiei Tinu, inclusiv pachetul de 80 la sută din acţiunile de la cotidianul Adevărul, informează Mediafax. Decizia Judecătoriei sectorului 1 este definitivă şi stabileşte că niciun bun nu poate fi vândut până la stabilirea, printr-o decizie definitivă, a paternităţii în cazul lui Andrei Iucinu.

Totodată, Andrei Iucinu a mai atacat, printr-o altă acţiune, la Secţia comercială a Tribunalului Bucureşti, decizia Adunării Acţionarilor de la cotidianul Adevărul prin care se hotăra vânzarea de acţiuni către exterior. Elena Pârvan şi Virgil Tinu, sora şi nepotul lui Dumitru Tinu, împreună cu Andrei Iucinu şi mama acestuia, Emilia au trimis Parchetului o petiţie, în 20 septembrie, document în care au relevat o serie de aspecte care, în opinia lor, constituie deficienţe ale cercetării cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs decesul. Aceste lacune privesc autoturismul şi dinamica accidentului, aspecte privind latura medico-legală a cauzei şi împrejurări care nu au fost lămurite în timpul investigaţiilor.

Procurorii au constatat că există, într-adevăr, o serie de aspecte care nu au fost lămurite pe deplin şi care pot ridica în continuare semne de întrebare atât în concepţia petiţionarilor, cât şi în rândul opiniei publice. Dumitru Tinu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Adevărul şi, în acelaşi timp, director şi proprietar al ziarului, a murit în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2003, în urma unui accident rutier. El devenise, cu câteva luni în urmă, acţionar majoritar al societăţii Adevărul.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close