Antena 3 CNN Actualitate Vanghelie: "Nici Băsescu, nici Videanu nu au făcut nimic timp de 10 ani"

Vanghelie: "Nici Băsescu, nici Videanu nu au făcut nimic timp de 10 ani"

Vanghelie: "Nici Băsescu, nici Videanu nu au făcut nimic timp de 10 ani"
17 Sep 2007   •   14:23

Fondurile necheltuite pentru repararea şi reabilitarea şcolilor din Bucureşti nasc dispute aprige între politicieni. Prezent luni la inaugurarea sediului provizoriu al liceului Dimitrie Gusti, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a acuzat pe Traian Băsescu şi Adriean Videanu că, în calitate de primari generali, nu au făcut nimic pentru şcolile din Capitală. 2600 de elevi aşteaptau să înceapă şcoala în această toamnă la grupul Şcolar ?Dimitrie Gusti?. Numai că zidurile liceului stau să cadă, înăuntru totul miroase a mucegai, iar toaletele nici măcar nu mai pot fi folosite. Aşa că autorităţile sectorului 5 s-au hotărât să mute provizoriu activitatea liceului în sediul Şcolii 147, proaspăt renovat. Prezent la inaugurarea noului sediu, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a acuzat pe Adriean Videanu de nepăsare şi indolenţă. ?Nici Traian Băsescu, nici Adriean Videanu nu au făcut nimic timp de 10 ani?, a declarat Vanghelie.

Marian Vanghelie a promis că în câteva luni va reconstrui Şcoala ?Dimitrie Gusti? cu bani de la bugetul local. Elevii Grupului şcolar ?Dimitrei Gusti? au început anul şcolar într-o sediu provizoriu, amenajat de Primăria sectorului 5 lângă şcoala 147.

Sediul iniţial ar fi trebuit reconstruit prin programul Băncii europene de investiţii încă de acum 4 ani, însă de atunci nu a fost alocat niciun ban pentru refacerea imobilului.

Vanghelie l-a acuzat şi pe ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, că nu cunoaşte situaţia utilizării fondurilor pentru reabilitarea şcolilor. În replică, Ministrul Educaţiei a subliniat că vor fi alocate noi fonduri pentru şcolile din ţară, întrucât doreşte un sistem de învăţământ cu un spirit inovator şi ?nu doar cu acoperişuri şi ziduri mai rezistente?.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close