Antena 3 CNN Actualitate Vânătoare de şoferi indisciplinaţi în Bucureşti | Maşini ridicate şi sute de amenzi

Vânătoare de şoferi indisciplinaţi în Bucureşti | Maşini ridicate şi sute de amenzi

Radu Tiliță
2 minute de citit Publicat la 12:42 17 Aug 2022 Modificat la 12:49 17 Aug 2022
vanatoare soferi bucuresti parcare masini ridicate amenzi<br>
Vânătoare de şoferi indisciplinaţi în Bucureşti | Maşini ridicate şi sute de amenzi Sursa foto: Antena 3

Începând din 15 august, bucureștenii nu mai pot parca în Capitală fără să plătească anticipat. 

Indiferent de motivul prezentat în faţa angajaţilor Primăriei, cei care au parcat neregulamentar sau cei care au uitat să plătească, s-au ales cu amenzi în valoare de două sute de lei.

În primele trei ore de acţiune, angajaţii au amendat peste o sută de şoferi în centrul oraşului.

Centrul Capitalei a fost vizat de cele mai aprige controale din ultimii ani

 

Angajaţii Primăriei au verificat fiecare autoturism parcat pe un loc administrat de municipalitate pentru a vedea dacă şoferii au plătit sau nu, parcarea.

"Şi acum e în procesul de scanare, facem o poză, maşina apare ca fiind inactivă şi acum emitem amenda", a prezentat un poliţist.

Doar câteva secunde a durat până când acest şofer s-a ales cu o amendă de 200 de lei într-o zonă în care ocuparea unui loc de parcare valora 5 lei pe oră.

Declaraţia viceprimarul Municipiului Bucureşti despre campanie de ridicare de maşini

"Am început! Este de datoria noastră să încercăm să eliberăm oraşul, centrul oraşului, să aducem ordine în acest haos, trotuarele să fie destinate pietonilor", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului Bucureşti.

Nu au lipsit nici momentele hilare

În timp ce montau echipamentul de ridicare pe o maşină, angajaţii au realizat că în interiorul autoturismului se afla un om al străzii.

Şoferii au căutat fel şi fel de scuze pentru parcările neregulamentare

"A dispărut cheia de contact, nu ştiu cum am pierdut-o şi nu pot să o pornesc. Nici să o pornesc, nici să o mişc", spune un şofer.

Deşi acţiunea a părut a fi una cu o mobilizare de forţe impresionantă, în realitate, oamenii legii au întâmpinat mai multe probleme.

Lipsa terenurilor destinate depozitării maşinilor este una dintre ele.

În ce situații se pot ridica maşinile

"Dispoziţia de a ridica, se dă numai în cazurile flagrante de încălcare a legii. Adică blocarea unei instituţii, accesul într-o instituţie publică, într-un parc, blocarea unui loc pentru persoanele cu handicap", a precizat Daniel Răşică, şed Poliţia Locală Bucureşti.

Nici legislaţia nu este de partea poliţiştilor locali.

"În momentul în care proprietarul ajunge la maşină, găseşte avertismentul şi este chemat la sediul Poliţiei Locale. Dacă se prezintă, se alege cu o amendă de 200 de lei pentru parcare neregulamentară. Dacă nu, nu", a relatat Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Şofer amendat pentru că a plătit parcare doar 2 ore şi a întârziat 

Problemele apar şi atunci când plăteşti prin intermediul angajaţilor din parcări. A aflat pe propria piele un şofer care plătise două ore de parcare şi a venit la maşină după trei.

Pentru a evita aceste situaţii, bucureştenii sunt sfătuiţi să apeleze la aplicaţiile de parking şi să plătească cu ajutorul cardului. Astfel vor primi notificări atunci când expiră timpul de parcare

×
x close