Potrivit lui Gheorghiţă, majoritatea cadrelor medicale - medici şi asistenţi - doresc să se imunizeze prin vaccinare. El admite că procentajul celor care nu doresc vaccinarea este semnificativ dar crede că rata de acceptare în rândurile personalului medical va creşte pe măsură ce vor apărea mai multe informaţii despre noile vaccinuri.
"Date preliminare colectate din teritoriu indică o rată de acceptare de 80 la sută pentru medicii din reţeaua de medicină primară şi de peste 80 la sută pentru asistenţii medicali. În ceea ce priveşte personalul medical din spitale, vorbim de o rată de acceptare de 70 la sută la medici şi 50 la sută la asistenţii medicali, cu menţiunea că există spitale unde sunt îngrijiţi bolnavii cu SARS-CoV-2 şi unde rata este de peste 90 - 95 la sută. Când vom avea mai multe informaţii despre vaccinuri, sunt convins că nivelul de acceptare şi dorinţa de vaccinare vor fi mult mai mari (...) Nu este necesară testarea înainte de vaccinare. E important ca la momentul vaccinării persoana să nu aibă o boală acută febrilă, să nu aibă o boală manifestă clinic. Dacă, ipotetic, o persoană are o infecţie cu manifestare asimptomatică şi este vaccinată nu se întâmplă absolut nimic", a precizat el.
Dr. Valeriu Gheorghiţă: Simptomaticii nu vor fi vaccinaţi, ci trimişi la evaluare
(Ce se întâmplă cu una simptomatică?)
"Dacă persoana care se prezintă are simptomatologie respiratorie, evident, nu se va vaccina. Va fi îndrumată pentru evaluare şi stabilirea unui diagnostic concret."
(Ce mesaj doreşte să transmită populaţiei)
"Vaccinul şi vaccinarea reprezintă una dintre cele mai sigure soluţii - şi cea mai rapidă şi mai eficientă - pentru revenirea la normalitate. Este cea mai bună veste din acest an faptul că vom putea avea acces, cu probabilitate mare, la un vaccin care să îndeplinească toate standardele de siguranţă, calitate şi eficacitare."