Antena 3 CNN Actualitate Valentin Ceauşescu duce în instanţă Muzeul de Artă

Valentin Ceauşescu duce în instanţă Muzeul de Artă

Valentin Ceauşescu duce în instanţă Muzeul de Artă
13 Mar 2007   •   13:33

Muzeul Naţional de Artă ar putea fi executat silit pentru tablourile familiei Ceauşescu. Fiul fostului dictator şi-ar putea recupera prin executare silită cele cinci tablouri confiscate de procurori în decembrie 1989 şi intrate în custodia Muzeul Naţional de Artă al României. Declaraţia a fost făcută marţi de avocatul Radu Antal, după încheierea dezbaterilor în procesul în care Valentin Ceauşescu solicită restituirea tablourilor.

Cele cinci tablouri sunt: ?Natură statică cu pere?, ?Natură statică donite? - Alexandru Ciucurencu; ?Balerina în repau?' - Iosif Iser, ?Natură statică cu flori? - Dumitru Gheaţă, ?Natură statică vas cu flori? - Nicolae Tonitza. Antal a precizat că va demara acţiunea după ce reprezentanţii muzeului vor răspunde interogatoriului stabilit de instanţă, care, alături de alte documente, va proba faptul că muzeul a primit de la Parchetul General bunurile în litigiu.

Valentin Ceauşescu a dat în judecată Muzeul de Artă, deoarece instituţia nu recunoaşte o decizie definitivă a Curţii de Apel prin care fiul fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu reintră în posesia bunurilor confiscate după Revoluţia din decembrie 1989, printre care se află şi cele 5 de tablouri. Următorul termen al procesului, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, a fost fixat pe 24 aprilie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close